Hirdetés
Hirdetés

Jobb kétszer, mint egyszer sem!

Akár hiszitek, akár nem, ha valamit elkezdek, csakis a ti segítségetekkel tudom befejezni. Én egyedül csak ötletgazda vagyok. Ti vagytok számomra az inspiráció.

Nem vagyok a szószólója senkinek, akár így is mondhatnám, hogy se rokona, se ismerőse nem vagyok én senkinek, de ezt már Ady mondta vala, úgyhogy én csak kifejtem az ötletet, ti pedig váltsátok valóra. De ne feledjétek, az ötletgazda én vagyok.

Szeretek dolgozni, de csak ha másként nem tudok érvényesülni. Ha már eljutottam egyről a kettőre, akkor egykettőre kiosztom a feladatokat mindenkinek. Mindezt mosolyogva teszem, mert nem szeretnélek elveszíteni titeket. Sokszor igénylem a magányt is, mert olyankor belső cselekvésre késztetem magam a gondolataim által, és persze sokszor rájövök, hogy milyen ügyes manipulátor vagyok.

Nem szeretek engedni az igazamból, de megesik, hogy megteszem, mert a konfliktust kerülöm. Legfeljebb elmesélem nektek, hogy mi bánt, de plénumba nem kürtölöm ki. Egyszerre több dolognak is nekifutamodom, legtöbbször meg is valósítom, persze számítok rátok!

Mikor valami nem sikerül, belekezdek egy másik dologba, ami leköti a figyelmemet. Nem lustizok, vagy ha igen, akkor megadom a módját, hisz egyszer élünk! Jobb kétszer kikapcsolódni, lazítani, mint egyszer. Gondolom, nem okozok csalódást, ha megmondom a tutit. Mikor valamiről véleményt alkotok, a puszta igazságot tartom szem előtt, azután figyelemmel követlek titeket, hogy lemérjem, milyen hatással volt rátok az, amit kifejtettem. Ez van, jobb tudni, mint sötétben tapogatózni.

Rám mindig számíthattok, de legtöbbször nem kéritek ki a véleményem, mert gondoljátok, hogy nem érdekel. De jobb félni, mint megijedni alapon ajánlom nektek melegen, hogy bízzatok meg bennem, ha fontosnak tartotok, mert ha mástól tudom meg a hírt, hát kétszeresen fogok rátok haragudni. Nálam a bizalom és az egyenes beszéd a mérvadó. Ezt jobb kétszer, mint egyszer meggondolni. Hűséges és ragaszkodó vagyok tűzön-vízen át, de nem örökkön örökké és nem akárkikkel. Az összefüggéseket keresem, kutatom és mérlegelem. Én vagyok én a gondolataimmal, de én vagyok az ikerpárom a cselekedeteim által, és általatok, szeretteim, barátaim.

Csákány Zsuzsanna

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük