Hirdetés
Hirdetés

Ismerjük meg szülőföldünket!

Ismerjük meg szülőföldünket! Cseperedő

A Kálnoky Ludmilla Általános Iskola elemistáinak színes programokban és kellemes élményekben volt részük a június elején megszervezett kiránduláson, melyet a „Nem térkép e táj” projekt keretében bonyolítottak le.

„A szülőföld szálai örök összekötők a tájjal és a földdel, amiből az ember lett, és amivé lesz, és nem szakadhatnak el soha” – vallotta Fekete István. Az író üzenete eljutott minden kisdiákhoz, hisz a kirándulás állomásai tudatosították, elmélyítették a szülőföld iránti szeretetet, a hagyományaink, mesterségeink megismerése pedig az őseink iránti tiszteletet.

Első állomásunkon a tejfeldolgozás alapjairól tanultak, interaktív formában. A kézdivásárhelyi és csernátoni múzeumok kiállításai szemléltették a mesterségekről tanultakat, ismereteik bővültek azok történetével, melyeket a szakszerű előadás tett érdekessé, igazodva a tanulók szintjéhez.

Az Ika várának meglátogatása volt a nap fénypontja, amikor a vidék történetét, legendáit mesélte el Mátis Izabella túravezető úgy, hogy utána élmény volt a hőseink nyomán felmászni a vár tornyába, ahol a tájban gyönyörködhettek. Utána a Madárlátta zsíroskenyér hagymával megérdemelt uzsonna volt mindenki számára.

A sikeresnek és tartalmasnak bizonyult kirándulás támogatásáért köszönet a Háromszék Közösségi Alapítványnak.

Korodi Emese Tünde

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük