Hirdetés
Hirdetés

Iskola másként Orbaiteleken

Iskola másként Orbaiteleken Cseperedő

Az orbaiteleki iskolában május végén szervezték meg az Iskola másként programot az Ősök hagyatéka témával. Az előadások, régiségek, mesterségbemutatók mellett kirándulásra és fagyizásra is sor került.

Hirdetés
Hirdetés

A Szép a mi múltunk cím alatt megpróbáltuk felderíteni őseink hagyatékát, szülőfalunk, iskolánk és templomunk múltját – mondta Pap Izabella tanítónő. A hét folyamán több vendégelőadó fordult meg az iskolában, Bartók Szende, nyugdíjas óvónő, a megyeszékhelyi Csipike Napközi Otthon volt igazgatónője előadása a családról, szeretetről, tiszteletadásról szólt, kincsesládájából régi iratok, családi fényképek, születési, valamint elhalálozási bizonylatok és oklevelek kerültek elő. A régi tintaitató felkeltette a gyerekek érdeklődését, azonnal ki is próbálták. Pap Izabella tanítónő Mátyás királyról tartott előadást, és nagymamájától örökölt díszes tejeskancsót, régi képeket mutatott be.

A diákok otthonról hozott régiségekről – fényképek, dokumentumok, evőeszközök, tányérok, terítők, kancsók, kosarak és szerszámok – beszéltek. Vendégül látták Nagy Csaba tárogatóművészt, Incze Hunor lelkipásztor a templom és iskola múltjáról beszélt, Deák Gizella a szövés és fafaragás rejtelmeibe avatta be vendégeit, régi szőtteseket mutatott be. Florea Vasile rendőr a közlekedési szabályok betartásának fontosságára hívta fel a gyerekek figyelmet.

A programban mesemondó verseny, barátosi biciklitúra, ügyességi vetélkedő, piknikezés és közös fagyizás is szerepelt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük