Felhívás!

Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál

Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál Cseperedő

Szeptember 27. – október 4. között negyedik alkalommal szervezik meg a Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivált. Idén a Benedek Elek Emlékévhez kapcsolódva a Tipe Tupa Egyesület a Balassi Intézet sepsiszentgyörgyi fiókszervezete támogatásával szervezi az egyhetes rendezvényt, melynek programját úgy állították össze, hogy abban minden korosztály megtalálja a neki legjobban tetszőt.

Ma (péntek) óvodákban, iskolákban mesélnek a mesemondók: Benkő Éva, Szabó Enikő és Mirela Rotundu Cojocaru. Szombaton Zalka Csenge Virág kamaszoknak szóló történeteit hallhatják az érdeklődők. A rendezvénysorozat kiemelkedő programpontja a szeptember 29-i mesedélután a Bod Péter megyei Könyvtárban, ahol dr. Kádár Annamária A mesék valósága, a valóság meséi címmel tart előadást, majd Zalka Csenge Virág és Szabó Enikő mesemondókkal közösen léphetünk be a mesék világába. Nem marad el az esti Meseláng, a közönségi mesemondás 17 órakor kezdődik a Csíki utcai Kafka-kertben.  Szeptember 30-án 11 órától a kovásznai tinédzsereknek mesél Zalka Csenge Virág, majd 17.30-tól a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében  Benedek Elek meséiből hallhatunk válogatást. Kézdivásárhelyen Csavar Mátis Katalin nyitja ki a meseládát. Október elsején a Zathureczky Berta Idősek Otthonában alkotó-fejlesztő mesés foglalkozást tart Szabó Enikő. Október másodikán a kézdivásárhelyi Vigadóban 10 órától Zalka Csenge Virág régi magyar népmesékkel várja a gyerekeket. Élő Fruzsina Mesékkel a sérültek életminőségének javításában címmel tart foglalkozást szülőknek, ovis és iskolás csoportoknak.

A Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál szervezői felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy az ovis és iskolai programokra előzetes bejelentkezés szükséges a 0746.800.046-os telefonszámon. A belépti díj 5 lej/fő, a helyszínen váltandó. Jó hír, hogy szeptember 29-én és 30-án Sepsiszentgyörgyön a délutáni, nagytermi előadások ingyenesek A Hargita, Maros és Brassó megyékre is kiterjedő teljes program elérhető az esemény Facebook-oldalán.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.