Felhívás!

Hasznosan eltöltött szabadidő

Hasznosan eltöltött szabadidő Cseperedő

Három hónap online oktatás után a sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotájában, a kézdivásárhelyi, baróti, kovásznai és bodzafordulói Tanulók Házában a már megszokott helyen és program szerint zajlanak a köri tevékenységek, betartva a járványügyi előírásokat.

Kerekes Jenő igazgató emlékeztetett, hogy már az ősszel, a járványügyi előírásoknak megfelelően kisebb csoportokat hoztak létre, kevesebb gyereket tudtak fogadni. Sepsiszentgyörgyön a 20 köri tevékenységre mintegy 1200 diák jár, 300-zal kevesebb, mint az elmúlt tanévben. Kovásznán a tánc, faragászat, fantázia műhely–kézművesség és modellezés–origami, Baróton a modern tánc, elektronika–gokart–asztalitenisz, kézműveskedés–bábkészítés, Kézdivásárhelyen a fúvószene, modellezés–dizájn, modern tánc és sí–torna köri tevékenységek zajlanak. 

A megyeszékhelyen a nyár folyamán bővítették a technikai felszereltségüket, 3D-s nyomtatókat, interaktív táblákat vásároltak, és a gokart-parkot is felújították: három elektromos gépet szereztek be.

Az elmúlt hónapokban az országos járványügyi intézkedés hatására, a köri tevékenységek is a virtuális térben költöztek, ami néhány foglalkozás esetében nagy kihívást jelentett.

– A tanárok bejártak a Tanulók Házába, s itt kapcsolódtak rá az online felületre. A kézműves tevékenységek jól működtek ilyen formában is, de vannak olyan foglalkozások, amiket nehéz így tartani. Ilyen például az úszás vagy az asztalitenisz. Ezek esetében filmeket néznek, különböző technikákat tanulnak elméletben – magyarázta Kerekes.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.