Felhívás!

Halak csillagjegy: ússzunk az árral!

Kedveseim! Az élet iskoláját éljük. Senki nem juthat tovább, csak ha megtanulta a túlélés alapszabályait. Ne csak mondd, tedd is! Ne csak szövegelj, dolgozz meg azért, amit szeretnél. Ne csak álmodj, ébredj is fel!

Én, csillagjegyemből adódóan, álmodozó, ábrándozó és kalandvágyó vagyok, de ha társam leszel a nehéz időkben is, megtudod, hogy akiért érdemes kitartani, az csakis én lehetek. Nem hiúságból teszem ezt, azért teszem, mert egyedül nem tudnék úszni az árral. Kell nekem egy társ, aki segít, amikor víz alól látom a világot, mert éppen eltátottam a szám, és kimaradtam az életnek nevezett körforgásból.

Nem is értem, miért kell sietni, hiszen egyszer úgyis megállunk mindannyian. Egyszer úgyis utol-érjük az elsőket, egyszer úgyis utolsó lesz az első. Minden csak egy körforgás. Az élet nem más, mint egy vízzuhatag, ami nagy erővel indul, aztán lepörög a szemeink előtt, mint az esőcsepp az ablakon. Szeresd az életed, vedd észre a szösszenéseket, hallgasd a zörejeket, énekeld a dalt, a többi csak magamutogatás, zavaró tényező, de mégis az életnek velejárója.

Kedvellek téged, kedves embertársam, mert életembe hozod a színvilágot, a megkülönböztethetőséget, a másságot. Ezért szeretlek. Önmagamat meg azért, hogy engem is szeressenek. Érdekes, nemde, ez a körforgás? Így látom én a világot. Örökös körkörösségében, szerethető emberiségében, áldást hozó áhítatosságában, színesen.

Hadd lebegjek még a vízen, hisz lételemem, az élet sója, a világ kincse. Nem egyszerűségében, összetettségében, nem megfoghatóságában, megfoghatatlanságában. Minden világos, ha annak látod, minden bonyolult, ha arra összpontosítasz. Így gondolom, ezért nem születtem feltalálónak, tudósnak, mert engem az elvont dolgok vonzanak, azok, amelyeket csak akkor láthatunk, mikor úszunk az árral. Ami most történik, az is az, csak én Halak módjára, ti meg másképp, de most mindannyiunknak egy a cél, úszni az árral.

Csákány Zsuzsanna

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.