Felhívás!

Gyerekek által írt mese

Gyerekek által írt mese Cseperedő

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy nyúl és egy róka. A nyúl sétálgatott az erdőben. Egyszer meglátott egy rókalyukat és bemászott. A róka még aludt. Poros volt a rókalyuk, a nyuszi tüsszentett egyet, erre a róka felébredt. Kergette a nyuszit, de nem tudta elkapni. A nyuszi kiszaladt, és elrejtőzött a fűben. A róka hazament, közben elkezdett esni az eső. A nyuszi hazaszaladt az odújába. Nagyon félt, odabújt az anyukájához. Szólt neki, hogy forraljon fel vizet, s tegye oda a kémény alá.

Mikor elállt az eső, a róka visszasomfordált a nyuszi odújához. Azt gondolta, a kéményen csúszik be, mint a Mikulás. De beleesett a forró vízbe. Hányta-vetette magát, s még a fejére is lett egy nagy púp az eséstől. Úgy elszaladt, hogy többet a nyúl háza felé se nézett. A nyuszi boldog volt az anyukájával, és megtanulta, hogy többet ne menjen be a róka odújába.

De a kis nyuszi mégiscsak megsajnálta a rókát, újra elment hozzá az anyukájával, és bocsánatot kért tőle. A róka megbocsátott, és megígérte, hogy nem fogja megenni. A róka és a nyúl barátok lettek, és boldogan éltek. Itt a vége, fuss el véle, csapjon meg az ostor vége!

 

A vargyasi óvoda Ficánka vegyes csoportja által kitalált, és Székely Zsófia óvónő által lejegyzett A róka meg a nyuszi barátsága mese első díjat nyert a Hófehérke Napközi Otthon Csöppnyi családkalandok meseíró és illusztráló pályázatán.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.