Hirdetés
Hirdetés

Foglalkozások a Tanulók Házában

Foglalkozások a Tanulók Házában Cseperedő

Készül az új tanévre a Tanulók Háza. Idén az iskolakezdéssel egyidőben, szeptember 5-én indítják a köri tevékenységeket, amelyekre augusztus 29. – szeptember 30. között lehet beiratkozni online az intézmény honlapján és Facebook közösségi oldalán közzétett linkeken, vagy személyesen munkanapokon 14 és 18 óra között. Várják az érdeklődőket a kézdivásárhelyi, kovásznai, baróti és bodzafordulói intézményekben is a már megszokott körökre.

Hirdetés
Hirdetés

Szeptember végéig iratkozhatnak a diákok a tanulók házaiban szervezett ingyenes köri tevékenységekre. A sepsiszentgyörgyi Tanulók Házában 21 foglalkozásra lehet jelentkezni: modern tánc, néptánc, könnyűzene, környezetvédelem, tájfutás-gyöngyfűzés, repülő-modellezés, gokart, elektronika, játék- és számítógép-informatika, fotó-videó, angol civilizáció és kultúra, ügyes kezek, asztalitenisz, sí, úszás, néphagyomány kézműves-foglalkozás, ökoturizmus, bútorfestés, sakk, újságírás, animáció-újságírás-informatika. Kovásznán a modern tánc, faragászat, fantáziaműhely, kézművesség körökre várják a jelentkezőket. Baróton a modern tánc, informatika-gokart-asztalitenisz, kézművesedés- és bábkészítés, Kézdivásárhelyen a fúvószene, mazsorett, modellezés, dizájn, modern tánc, sí-torna iránt érdeklődő diákok jelentkezését várják. Bodzafordulón informatika-asztaltenisz, sí-curling, modern- és néptánc és könnyűzene körökre lehet iratkozni.

– Sepsiszentgyörgyön van egy újdonságunk is, az elektronika szakkör keretében beindítjuk a robotikát. A megyeszékhelyre négy új kolléga is érkezik, a gyereknevelési szabadságon lévő Molnár Enikő moderntánccsoportjainak oktatását ideiglenesen két tanítványa vállalta el, de abban bízom, hogy közülük az egyik, a testnevelő főiskolára járó diák jövőre is marad, mert azt tervezzük, hogy a következő tanévtől két tánckatedrát hozunk létre. A kollégáim úgy válogatták össze a programot, hogy minden gyermek számára érdekes legyen, mindenki megtalálja azt, ami számára a legmegfelelőbb. Mindig arra biztatom a kollégákat, hogy merjenek újítani, változatossá tenni a tevékenységeket. Igyekszem optimista lenni, s bízom benne, hogy a már körvonalazódó nehézségek ellenére sikeres lesz a 2022–2023-as tanévünk is – mondta Kerekes Jenő igazgató.

A köri tevékenységeket azoknak ajánlják, akik szeretnék barátok között hasznosan eltölteni szabadidejüket, fejleszteni kreativitásukat és személyiségüket, gyarapítani tudásukat. Az elmúlt évben a megyében 3000 diák kapcsolódott be az ingyenes szabadidős tevékenységekbe, ebből 1300-an a megyeszékhelyi intézmény foglalkozásain vettek részt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük