Felhívás!

Farsangolás Halak módjára

Bújjunk be egy maskarába, s gyertek, menjünk maszkabálba. Ha már divat az alakoskodás, van egy ötletem, legyen farsang mindörökre, és mindenkit lehet osztani s szorozni harag nélkül, mert ugyebár ez a lényege, kiadni a gőzt. Az életem nyitott könyv, amely feltárja előttetek az érzékeny lelkemet, mely pártatlanul elsiklik előled te megalkuvó lélek, aki a kákán is a csomót keresed, miközben lábaid előtt hever a megoldás.

Bújjunk maskarába! Hátha rátalálunk legbelső énünk féltett titkaira, ami megakadályoz a szellemi, lelki kiteljesedésünkben. Csak ámulok, hogy Pista, aki máskülönben szerény, miként száguld a Don Quijote-jelmezben, teljesen megfeledkezve félelmeiről. Csodálom Mariskát, aki csúnyának látja magát, de a Csipkerózsika-jelmezben szinte ragyog, felszabadult. Eltűnődök ezen, hiszen szeretek elmélkedni, s lehet, hogy olyankor én is felöltöztetem lelkemet, hadd lássam saját belsőmet úgy istenigazából, ahogy elém rakja azokat a gondolatokat, melyeket évek óta hessegetek, halogatok, mert félek a csalódástól…

Söpörjük ki az ármánykodást, képmutatást, ravaszságot, várjuk tiszta lélekkel a tavaszt, merjünk megújulni, hogy frissen kezdjük előröl, most már tudatosan építsünk fellegvárat magunk köré. Segítek, ha segítetek nekem is megtalálni az egyensúlyt a valóság és az álomkép közt. Ha ismersz, tudod, bármit megteszek, hogy a környezetemben élők boldogok legyenek. Ugyanakkor nagyon sokszor elfelejtem, hogy nemcsak körülöttem forog a világ, mást is meg kellene hallgatnom. Te figyelmeztess és terelgess, úgy ahogy csak te tudod, kedves lelkiismeretem, hogy ne merüljek bele az önsajnálkozásba, vegyek részt én is ezen az Farsangi Bálon, amiben forog a Világ. Hal-csillagjegy szülötte vagyok, úszom az árral, nem szeretem a konfrontálódásokat, a daccal szemben dacolok, a problémáimon csücsülök, a megoldásokon vacogok, de Neked, kedves lelkiismeretem, beöltözök jelmezbe, riportot készítek magamról és vágatlanul, váratlanul eléd tárom. Lásd, ez vagyok én!

Csákány Zsuzsanna

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.