A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Elődöntők Székelyföldön

Elődöntők Székelyföldön Cseperedő

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által 11. alkalommal szervezett Adj, király, katonát! vetélkedő székelyföldi elődöntőit tartották a múlt hét végén, Sepsiszentgyörgyön és Székelyudvarhelyen.

A vetélkedőn a helyi szakaszok nyertes diákjai mérték össze tudásukat, ügyességüket. Sepsiszentgyörgyön a Mikes Kelemen Elméleti Líceum adott otthont az eseménynek, a tét a döntőbe jutás, illetve a Hun-táborba való részvétel volt. A verseny egyik célja, hogy Erdély különböző településeiről érkező diákok minél jobban megismerjék egymást és barátságokat kössenek. Az írásbeli feladat után a versenyzők új csapatokba, azaz „családokba” szerveződnek és megpróbálják „katonásan” megállni a helyüket, és bejutni a MindentEldöntőbe (a vetélkedő áprilisi döntőjének megnevezése).

Az Adj, király, katonát! sepsiszentgyörgyi elődöntőjén első helyen végzett az Aranycsapat, melynek tagjai: Bálint Arnold (Kőhalom), Kecskés Krisztina (Csíkkozmás), Dobra Eliza (Csernáton), második a Messzelátók csapat: Kovács Balázs (Újtusnád), Antal Teofil (Szörcse), Szőke Renáta (Vargyas),  míg harmadik a Manók csapat: Pakucs Júlia Mercédesz (Vargyas), Csáki Kristóf Norbert (Szentkatolna), Boros Kincső Johanna (Sepsiszentgyörgy).

Az írásbelin legjobban teljesítő diákok: Pakucs Júlia Mercédesz (Vargyas), Szőke Renáta (Vargyas), Buna Blanka Boróka (Szörcse), Kedves Anita (Újtusnád), Pakot Kristóf (Vargyas), Tóth Csongor (Csernáton), Botos Anita (Csíkkozmás), Mike Zenkő (Kézdialmás), Antal Teofil(Szörcse), Geréd-Erőss Katalin (Csíkszentsimon). A döntő április 29-én rendezik meg. A rendezvényt a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.