Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Élménypedagógiai foglalkozás

Élménypedagógiai foglalkozás Cseperedő

A sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola pedagógusai szeptember 16–18., diákjai a 19–20. közötti időszakban élménypedagógiai továbbképzésen vettek részt Bikfalván.

Az élménypedagógia az a folyamat, mely összeköti az élményt a tanulással, tapasztalati tanulást jelent, és ez a kezdeményezés késztette a csapatot az aktív részvételre, amelyre az iskola vezetősége, 40 pedagógus és a Step by Step tagozat VI-VII-es diákjai lelkesen bekapcsolódtak.

A program fő célja a csapatépítés volt, melyet az alapos megfigyelőkészség, a gyakorlati érzék, a személyiség fejlesztése, a konstruktív életvezetés, a különböző élménypedagógiai technikák megismertetése és elsajátítása által kívánt megvalósítani.

Fontos része, hogy a kollégák jobban megismerhessék önmagukat és egymást, annak érdekében, hogy a tanári közösség tagjai jól együttműködjenek a mindennapokban a közös célok eléréséért és a kiváló teljesítmények létrehozásáért. A kommunikációs és közösségépítő szerep mellett a program szabadidős és mozgásos feltöltődést is kínált.

A helyi szervezők mellett a magyarországi Katalizátor Pedagógusképző Központ Bt. képzői: Besnyi Szabolcs és Boros Balázs Mókus tették élménytelivé a hétvégét. Kiadványokat és képzéseket kínáltak pedagógusoknak, de valójában változatosságot, megoldásokat és sikerélményt adtak. Kiválóan sikerült a céljaik megvalósítása: a közösség motiválása és megerősítése élménypedagógiai helyzetek által, a csapatban való együttműködés módozatai különböző játékokkal, csapatépítő módszerek és eszközök használata a gyakorlatban, valamint hatékonyság és eredményesség a közösségben – kiscsoportos megbeszélések; szabadtéri tevékenységek.

A program létrejöttét a Városi Tanács új programja, A fizikai és lelki egészség támogatása által tudtuk sikeresen megszervezni. Számunkra a legmeghatározóbb volt az aktív részvétel, a produktumok, játékok gyűjteménye, amelyet elsajátítottunk a hétvége folyamán. ,,A tudni vágyás legbensőbb igényünk. Minden út jó, ami hozzá vezet” – valljuk szervezőként.

Péter Kinga tanítónő és Szilágy Andrea pszichológus

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.