Felhívás!

Egy rajzverseny margójára

A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum elemi osztályos diákok számára hirdetett rajzversenyt Kedvenc álla­tom legviccesebb napja címmel, melyre 175 alkotással neveztek be a tanulók. A díjazott negyedikesek, amennyiben a művészeti iskolában szeretnék folytatni tanulmányaikat, képességvizsga nélkül is felvételt nyertek az ősztől induló ötödikes rajzosztályba.

A vetélkedő lehetőséget nyújtott a rajztanárok számára, hogy betekintést nyerjenek az elemisták képzeletvilágába.

– Már jó pár éve a törvény nem engedi az elemi tagozaton rajzosztályt indítani. Ezt a mai napig hiányként éljük. Iskolánk igazgatónőjétől, Sebestyén-Lázár Enikőtől indult az ötlet, hogy egy megyei szintű rajzverseny lehetőséget nyújtana számunkra, rajztanárok számára, hogy belelássunk a gyerekek „életébe’’, mindennapjaiba, képzeletük világába a vizuális kommunikáció révén – magyarázta Tóth Sarolta szaktanár.

A verseny témája Bartha Imola és Péter-Jakab Mária rajztanárnőktől származott.

Egy díjazott rajz a 75 közül. Bölöni Fruzsina (előkészítő osztály) munkája
– Egy vidám pillanat felelevenítése volt a cél, amit a gyerekek könnyedén papírra vetettek. Ezt a játékosságot értékelte a líceumos tanárokat is tartalmazó zsűri. Vicces, őszinte, eredeti, bátorságot sugárzó alkotásokat emeltek ki, amik ösztönösen születtek. Nem a betáplált, recept szerinti alkotást értékeltük, hanem a megadott témához kapcsolódó valós történeteket. A gyerekek másképp látják a világot, mint mi, felnőttek. Ezt a fantáziadús, életteli világot vetítették elénk alkotásaikon keresztül. Ezt mi értékként éljük meg, és szeretnénk segíteni a kis tehetségek kibontakoztatásában. A 175 beküldött munka jelzi számunkra, hogy érdeklődéssel fogadták a felhívásunkat. Ezúton is szeretnénk megköszönni a tanítónők, szülők közbenjárását. Sok tehetséges gyermek van megyénkben, és azt kívánjuk, hogy őrizzék meg az alkotáshoz szükséges bátorságukat. Ha valaki a Plugor Sándor Művészeti Líceumban szeretne továbbtanulni, minden díjazott 4. osztályos tanulót felvételi vizsga nélkül, szeretettel várunk a következő tanévtől – emelte ki a szaktanár.

A Bartha Imola, Dobolyi Tamás, Hosszú Zoltán, Péter-Jakab Mária, Tóth Sarolta alkotta zsűri összesen 75 kis alkotót jutalmazott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.