Felhívás!

Egy mesés hét előtt

Egy mesés hét előtt Cseperedő

Hétfőn kezdődik és szombaton ér véget a második Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál. A sepsiszentgyörgyi Tipe Tupa Egyesület által szervezett rendezvénysorozat ismét a népmesék világára, a bennük rejlő bölcsesség feltárására, hagyományaink, nyelvi és lelki örökségünk felfedezésére hivatott rávilágítani.

 

A szeptember 25–30. között zajló fesztivál idén is egyenes arányban fókuszál a gyerekek és a felnőttek világára, a kínálatban minden korosztály megtalálhatja a neki legjobban tetsző programpontot, mutatott rá Szabó Enikő szervező, meseterapeuta.

Idén, akárcsak tavaly, lesznek közösségi, de terápiás célzatú mesélések is. Alkotó-fejlesztő mesés foglalkozások, illetve élőszavas mesemondás zajlik majd csoportoknak és osztályoknak óvodákban, iskolákban, de rendhagyó múzeumi látogatásokat is szerveznek gyerekek és felnőttek számára egyaránt. Mesés lesz a gyerektáncház évadnyitója, és a hajnalig tartó Meseláng is, ahol a közönség is bekapcsolódhat a mesemondásba. Ugyanakkor a felnőtteknek pajzán mesék is jutnak, a hátrányos helyzetű felnőttek és gyerekek pedig kiscsoportos, zártkörű mesefoglalkozásokon vehetnek részt.

A rendezvénysorozat szeptember 30-án mesedélutánnal, a 2017-re meghirdetett rajzpályázat győzteseinek közös kiállításával és a meseíró pályázat díjkiosztó ünnepségével ér véget a Bod Péter Megyei Könyvtárban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.