Felhívás!

Egy Bika csillagjegy-szülött vallomása

Nem szeretem, ha siettetnek. A sietség elveszi a figyelmem, és nem tudok összpontosítani arra amire akarok. Ne várd el tőlem, hogy pikk-pakk elrakjam a dolgaimat, nekem fontos, hogy „lassú víz partot mos” módjára csináljak rendet a birodalmamban. Figyelek, mert szeretettel élek meg minden pillanatot, csak hagyd, hogy megfigyeljek magam körül minden szösszenetet. Ne ingerelj fölösleges dolgokkal, mint „Köszönj szépen!”,„Mosolyogj” „Ne bámulj!” és ilyesmik, mert ezek a dolgok idegesítenek és makaccsá tesznek.

Tudod, kicsi vagyok, de tapasztaltam, hogy a nagyok a látszatra adnak, igen, tudom mit jelent! A tegnap is láttam mikor apa szólt anyának, hogy rakd el a telefont, mert jön Bözsike néni, s mit mondd. Engem a kis dolog érdekelnek. Amikor elkapom, hogy nagypapa rám kacsint, vagy mama a kötényében kapok egy fincsi cukorkát.

Persze a szüleim azt mondják, hogy a nagyszülők egyebet se tudnak, csak elkényeztetni. Kikérem magamnak! Én szoktam nagypapát vizsgálni, mikor fáj a hasa és szinte kicsattan az örömtől mikor meghallgatom a hasát a doktori felszerelésemmel. Mama is örül, mikor kifrizurázom. Az anya hajlakkját fújom a mama hajára és persze utána az összes babára is. Neki meg nem jut, mikor borzolkodik a fürdőben. Tudjátok: furcsa ez, mert nekem fésülködöm kell, ő meg össze-vissza borzolja a haját. Ha sietnék, akkor azt sem venném észre, hogy apa – mikor anya nézi a sorozatfilmet – lábujjhegyen megy a hűtő felé, és ha rákérdezek, hogy mit csinál, mondja„ Psszt! Te is kapsz csokit, csak hallgass, anya ne vegye észre!” Ő sörözik, én csokizok. Izgi nagyon.

Imádom mikor anya cirógat. Olyankor megáll az idő. Szeretem hallgatni a szívdobbanását. Megnyugtat. Pedig ők ezt nem is tudják. Főleg apa. Azt mondja mindig, hogy olyan nyugodt ez a gyerek, hogy azt se venné észre, ha égne a ház. Nahát, pedig a füstöt azért mégis észre vettem, mikor nagypapával békepipát fújtak a balkonon. De engem egy kacsintással el lehet intézni ugyebár?! Sebaj. Szeretem a családom. A kutyám, a macskám, a paplanom, a ceruzám a… elfáradtam…túl sok ez nekem.

Csákány Zsuzsanna

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.