Felhívás!

Díjazták az olvasókat

Díjazták az olvasókat Cseperedő

Kétszáznegyvenegy elemista és gimnazista kapcsolódott be a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár által szervezett Várakozz könyvekkel, varázsolj betűkkel! nevet viselő, adventi olvasásnépszerűsítő programba. A két héten át zajló projekt családias hangulatú vers- és meseolvasó-esttel, valamint kézműves foglalkozással zárult. A játékban résztvevő gyerekeket a szervezők ezúttal is megjutalmazták.

A Bod Péter Megyei Könyvtár által meghirdetett játék két hetes (december 3–14.) időtartama alatt a 8–12 és 13–15 éves diákokat a könyvtár gyerekrészlegén, egy adventi kalendáriummá alakított katalógusszekrény fiókjában minden nap egy történet és egy hozzá kapcsolódó feladat várta. A programba bármikor be lehetett kapcsolódni, akár egy-egy napra is, de a résztvevő diákok egynegyede azonban kitartó volt, a tíz történet közül legkevesebb 9-et elolvastak, és a hozzá kapcsolódó írásos vagy rajzos feladatot is megoldották, és eljuttatták a könyvtárba.

A program zárórendezvényén, a könyvtár Gábor Áron-termében Szonda Szabolcs igazgató köszöntötte a jelen lévő gyerekeket, szüleiket, a pedagógusokat és a meghívottakat. Kiemelte, hogy ezzel az adventi programmal is az céljuk, hogy az olvasásban rejlő örömöt és élményt megmutassák a gyerekeknek, hogy olvasóvá neveljék a kisdiákokat.

Idén is a megyeszékhely közismert személyiségeit hívták meg, akik a projektben szereplő meséket, történeteket, verseket olvasták fel. Incze Tímea, a Cimborák Bábszínház színésze, Vetró Bodoni Barnabás képzőművész, Kispál Ágnes Evelin képzőművész, a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér munkatársa, Forreiter Csilla, a Székely Mikó Kollégium könyvtárosa, Sztakics Éva Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, Hadnagy Attila, a Sepsi OSK játékosa és Kónya Ütő Bence, a Tamási Áron Színház művésze mesélt a három királyokról, a kis cinkéről, a szegény pásztorról, és az is kiderült, hogyan látogatta meg Barnit az Angyal az iskolában háromszor is.

Hollanda Andrea, az olvasórészleg vezetője elmondta, a programba bekapcsolódott 241 gyerek közül 198-an elemisták, 43-an gimnazisták voltak. Megköszönte a kisdiákoknak a részvételt, a kitartást, és a szülőknek, pedagógusoknak azt, hogy olvasásra biztatták a gyerekeket. A legszorgalmasabbak nevét felolvasták, s az elismerést és biztatás jelentő taps mellett ajándékban is részesültek.

– Az elmúlt években mindig kevesebb volt az ajándékcsomag, mint a programban résztvevő gyerek, így sorshúzás alapján osztottuk ki a csomagokat. Idén, hogy senkinek ne okozzunk csalódást, úgy döntöttünk, hogy mindenkit megajándékozunk – jelentette be az örömhírt Hollanda Andrea.

A legszorgalmasabbak, akik a legtöbb történetet elolvasták és a feladatokat megoldották egy Kolumbán Hanna által tervezett borítólapot kaptak, amibe belefűzhetik az elolvasott történeteket, létrehozva saját meséskönyvüket. A kevésbé szorgalmasak sem távoztak üres kézzel, a kitűző mindenkinek járt. A rendezvény kézműves foglalkozással zárult. Az asztaloknál karácsonyi üdvözlőlapok, díszek készültek. Az ünnepi asztalon pogácsa és meleg tea csalogatta a megfáradt aprókat és nagyokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.