Hirdetés
Hirdetés

Díjazott kisdiákok

Díjazott kisdiákok Cseperedő

Kitűnően teljesítettek a Háromszéket képviselő kisdiákok a 22. országos Kányádi Sándor Szavalóversenyen. Megyénket nyolc diák képviselte a varsolci döntőben, ahonnan egy-egy első, második díjjal és dicsérettel tértek haza.

Hirdetés
Hirdetés

A varsolci 1-es számú Általános Iskola, a Szilágy Megyei Tanfelügyelőség és Kulturális Központ, valamint az oktatási minisztérium által szervezett szavalóversenyen 13 megye 86 kisdiákja vett részt, azok, akik a megyei szintű megmérettetésen a legjobban teljesítettek. Megyénket nyolc elemi tagozatos tanuló képviselte, akik három korcsoportban szólaltatták meg Kányádi Sándor költő verseit, mérték össze tehetségüket: előkészítő-I. osztályosok, II-III. osztályosok, valamint IV. osztályosok.

– Május 14-én 10 órától részt vettünk az ünnepélyes megnyitón a varsolci kultúrházban. 11 órától kezdődött a nagy megmérettetés. A verseny három kategóriában zajlott. Az előkészítő-I. osztályosok (25 versenyző) és a IV. osztályosok (25 diák) a varsolci általános iskola hangulatosan berendezett osztálytermeiben versenyeztek, a II-III. osztályosok (36 tanuló) pedig a kultúrház termében. A verseny után a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt és népi gyermekjátékokat játszhattak. Az eredményhirdetés előtt sor került Thököly Vajk költő könyvbemutatójára, ezt követően színvonalas műsort tekinthettünk meg a helyi Rozmaring néptánccsoport és a szilágysomlyói citerazenekar előadásában – számolt be Torzsa Ibolya, a szavalóverseny Kovászna megyei szervezője.

A versenyen egy szabadon választott Kányádi Sándor-verset kellett elszavalni. Elsődleges szempont volt a tiszta, helyes beszéd, a szöveghűség és az előadásmód. A zsűri döntése alapján a háromszéki diákok közül első díjban részesült Dobolyi Szekeres Mátyás Attila, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum II. osztályos tanulója, második helyezett Borbándi Rezeda, a torjai Kicsi Antal Általános Iskola I. osztályos tanulója. Dicséretben részesült Nădejde Benke Alpár, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum negyedikes tanulója.

Megyénket képviselték és tisztességgel helyt álltak: Farkas Anna (I. osztály, Turóczi Mózes Általános Iskola); Fejér Janka (II., Comenius Általános Iskola), Salamon Csenge (II., Kőrösi Csoma Sándor Líceum), Jakab Gyopár (II., Mikes Kelemen Elméleti Líceum), valamint Asztalos Dóra (IV., Gaál Mózes Általános Iskola).

Az első helyezett Dobolyi-Szekeres Mátyás Atilla elmondta, hatalmas öröm számára ez az első helyezés, ami arra ösztönzi, hogy tovább folytassa a versmondást, fejlessze készségeit és „még szebb, még hosszabb és nehezebb verseket” tanuljon meg. ( A kisdiákkal készített interjút a következő lapszámunkban közöljük).

Gratulálunk a diákoknak és Torzsa Ibolya, Dancs Gyöngyvér, Fekete Katalin, Árok Szilvia, László Anna Mária, Tökbandi Rita, Egyed Ágnes-Erika és Forró Viola felkészítő pedagógusoknak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük