Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Diákok határok nélkül

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is meghirdeti utaztatási programját Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség. A felhívásra február 18-ig lehet jelentkezni.

Hirdetés
Hirdetés

A program célja, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1848–49-es forradalomról és szabadságharcról, illetve ehhez kapcsolódóan minél több személyes kapcsolat szövődjön a magyar diákok, tanárok és iskolák között. A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely Kárpát-medencei középiskola jelentkezhet. Feltétel, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen, és egy másik iskolával a nemzeti ünnephez kapcsolódó közös programot szervezzen. A Rákóczi Szövetség – az utazásban részt vevő diákok számától függően – akár 300 ezer forint utazási támogatásban is részesítheti a sikeres pályázókat, illetve segít a fogadó iskola közvetítésében. A szövetség közleménye szerint 2018-ban csaknem négyszáz Kárpát-medencei középiskola több mint 15 ezer diákja és tanára kapcsolódott be diákutaztatási programjaikba.

A Rákóczi Szövetség a magyar nemzeti ünnepekhez, emléknapokhoz kapcsolódóan minden évben három alkalommal – március 15., június 4., október 23. – hirdeti meg Diákutaztatási Programját.

1994 óta anyagi hozzájárulást és szervezési segítséget is nyújt Kárpát-medencei magyar középiskolák számára, amelyek készek arra, hogy a diákjaik egy csoportját a szomszédos országokba utaztassák, hogy ott részt vegyenek a helyi magyar közösség által szervezett ünnepségeken.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük