Csiga Zsiga kalandjai

Csiga Zsiga kalandjai Cseperedő

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy kicsi csiga-biga.
Az ő neve nem más, mint Csiga Zsiga.
Ez a csiga a zöldséges kertben élt, anyukájával, apukájával és testvérkéivel. Csiga Zsigának két testvére volt, Csiga Csilla és Csiga Csabi.
Egy szép napon vihar volt a zöldséges kertben. Zuhogott az eső és fújt a szél, de nagyon.
A szél kidöntötte a fát, ami alatt játszani szoktak a kiscsigák. A csiga gyerekek eláztak, fáztak, vacogtak és féltek. Zsiga bátor volt, aki vigyázott kisebb testvéreire. Mesélt nekik egy szép napsütéses mesét. Elmesélte, hogy egyszer, amikor még ő is kicsi, és félénk csiga volt, elázott az esőben. Félt nagyon, mert akkor még nem voltak testvérkéi, akikkel összebújhatott volna.
De a napocska észrevette őt, és meleg sugaraival megsimogatta és megszárította. Akkor jó barátok lettek.
Közben elmúlt a vihar, elállott az eső, és kisütött a napocska. A kiscsigák megmenekültek, boldogan ropogtatták a saláta leveleket. Játszadoztak a kertben, mászkáltak, csúszkáltak, énekeltek, bújócskáztak, főzőcskéztek és vidámak voltak nagyon-nagyon.
Játék közben egy piros almát is találtak. Mivel jó testvérek voltak, megosztották egymás között az almát és megették. Ezután fűszálakból megépítették a házacskát, ahová elbújhatnak a vihar elől. Most vége, fuss el véle, csapjon meg az ostor vége.

A magyarhermányi óvoda Katicák vegyes csoportja által kitalált és Veres Klára óvónő által lejegyzett mese harmadik díjat nyert a Hófehérke Napközi Otthon Csöppnyi családkalandok meseíró és illusztráló pályázatán.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.