Felhívás!

Bővítették ismereteiket

Bővítették ismereteiket Cseperedő

Július első napjaiban, az 500 éves reformáció jegyében szerveztük meg a Sepsi Református Egyházmegye vallástáborát Csomakőrösön. Ebben a táborban az egyházmegyéből azok a diákok vettek részt, akik nagyon jól szerepeltek a protestáns vallásolimpia megyei és országos szakaszán.

 

A tábor során a játékos feladatok mellett megtanultunk újságpapírból kosarat fonni. Bende Tamás csomakőrösi református lelkipásztornak köszönhetően megismerkedtünk Kőrösi Csoma Sándor életútjával, szülőfalujával, a református templom történetével, valamint meglátogattuk a falumúzeumot és a híres nyelvész szülőházát is. A táborban külön napot szenteltünk a nagy reformátoraink, Luther Márton és Kálvin János életútja ismertetésére is, az elsajátított ismeretekről a diákok egy kvíz során adtak számot.

A hagyományokhoz híven a tábor istentisztelettel ért véget, ahol Roth Levente katekétikai előadó hirdette az igét, erre az ünnepi alkalomra meghívást kaptak a diákok szülei és lelkészei is. Ez alkalommal minden jelenlevő diák emléklapot és jutalomkönyvet vehetett át.

Az élményszerű tevékenységeket és az áhítatokat Nagy Hajnalka, Bandi Zita, Bardocz Tünde és dr. Kinda Eleonóra vallástanárok tartották. Köszönet illeti a lelkes támogatóinkat: a Sepsi Református Egyházmegyét, a Bertis Kft.-t és a Caritast.

Dr. Kinda Eleonóra vallástanár

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.