Felhívás!

Bolyai matematika csapatverseny

Bolyai matematika csapatverseny Cseperedő

A járványhelyzetre való tekintettel az idei tanévben a 3-8. osztályos diákok számára kiírt Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulóját online bonyolították le a szervezők. Kovászna megyéből – a megváltozott körülmények ellenére is – több tucat csapat nevezett be a rangos megmérettetésre, közülük négyen jutottak be a Kárpát-medencei döntőbe.

A vetélkedőn a csapatoknak 13 feleletválasztós feladatot kell megoldaniuk. A diákok maguk választhatták meg, hogy mindenki otthon, a saját gépe mellett ülve, a csapattársaival interneten kommunikálva oldja meg a feladatokat, netán egy helyen összegyűlve dolgoznak. A válaszokat – minden csapat – egyedi kóddal töltötte fel. Évfolyamonként az első hat helyezettet díjazták, a legnagyobb pontszámot elért csapatok továbbjutottak a Kárpát-medencei döntőre, melynek tervezett időpontja december 12.

Erre négy háromszéki csapat kapott meghívást, a Gonosz Koszinusz, melynek tagjai Bartos Balázs, Ercse Ferenc, Szentes Ágnes és Vas Petra ötödik osztályos mikós diákok, a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskola Bán Krisztián, Finta Fruzsina, Jakab Nóra és Mátyás Hunor  hatodikos diákokból álló Kobak csapata, a hetedikes évfolyamról a Székely Mikó Kollégium Vasmatek csapata: Lőrincz Zente-Örs, Mantia Lilla, Pap Csenge-Dorottya és Ráduly Roland Márk, míg a nyolcadik osztályosoknál a Molnár Józsiás Általános Iskola Székely gyök16 csapata: Barti Barnabás, Dezső Szilárd, Vajda Ágoston Krisztián és Veres András.

Első helyen végzett a Nagy Tímea, Orbán Györk, Daczó Erik és Nagyoláh Helga negyedikesek Agymenők csapata a Molnár Józsiás Általános Iskolából, de az évfolyamon nem teljesültek a versenyfelvételek (kevés volt a versenyző csapat), ezért ők nem jutottak tovább a döntőbe. Tanári fődíjban részesült Varga Csilla, a Mikes Kelemen Líceum matematikatanára. Az elismerés odaítélésekor a felkészítő tanár versenyző diákjainak számát és eredményességét vették figyelembe. Gratulálunk a diákoknak és Gödri Judith, Baricz Kinga, Istók Éva és Kelemen Éva felkészítő pedagógusoknak!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.