A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Barátság Kupa

Barátság Kupa Cseperedő

A Székely Mikó Kollégium adott otthont az 5. Nemzetközi Barátság Kupa elnevezésű teremlabdarúgó tornának, amelyen hat csapat vett részt. A zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola kilenctagú küldöttséggel érkezett Sepsiszentgyörgyre.

A magyarországi iskola csapata két évvel ezelőtt látogatott Háromszékre, a tanfelügyelőség akkor szervezte meg az első Barátság Kupát, melyen mások mellett a mikós diákok is részt vettek. A két intézmény testnevelőtanárai, Kovács Tünde és Burján István azóta is ápolják a kapcsolatot, és rendszeresen szerveznek találkozókat, bajnokságokat. Az elmúlt évben a két iskola vezetősége testvériskolai megállapodást írt alá, és a sport mellett más területeken is igyekeznek közös programokat, tevékenységeket szervezni.

Az 5. Nemzetközi Barátság Kupát november 6-án tartották a megyeszékhelyi Székely Mikó Kollégiumban. A házigazda tanintézmény gimnazista diákokból álló labdarúgó csapata mellett a zirciek, a baróti Gaál Mózes és a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes általános iskolák, valamint a megyeszékhelyi Református Kollégium és a Mihai Viteazul Líceum diákjai mérték össze tudásukat.

Első helyen a Máthis Bence, Incze Péter, Szonda Gergő, Deák Csanád, Imreh István, Váncsa László, Bende Bence, Gödri-Mártis Huba, Lukács Zoltán, Kovács Koppány, Ferencz Csibi Szabolcs és Benkő Zsolt alkotta mikós csapat végzett, második helyezett a kézdivásárhelyi, míg harmadik a baróti csapat. A találkozó legtechnikásabb játékosa címet Deák Csanád nyolcadik osztályos mikós diáknak ítélték oda. Kovács Tünde és Veres Enikő testnevelőtanárok, a találkozó szervezői emlékeztettek, hogy a mikós csapat immár második alkalommal nyerte meg a Barátság Kupát.

– A sport mellett a szórakozásra is jutott idő. A Burján István vezette zirci csapattal meglátogattuk Kőrösi Csoma Sándor csomakőrösi emlékházát, Kovásznán megkóstoltuk a borvizeket, Kézdivásárhely főterén sétálva megálltunk Gábor Áron szobra előtt, a maksai Órisápince-tetőről beláttuk a térséget – számoltak be a kirándulásról a pedagógusok, akik ezúton mondanak köszönetet a megyei tanfelügyelőségnek, Farkas Csaba szaktanfelügyelőnek, a Székely Mikó Kollégium vezetőségének és szülői bizottságának az erkölcsi és anyagi támogatásért.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.