Felhívás!

Balatoni nyár

Balatoni nyár Cseperedő

Veszprém Megye Önkormányzata meghívására és a Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány támogatásával 24 háromszéki gyerek nyaralt június végén a Balaton melletti Csopaki üdülőfaluban.

 

A táborban résztvevő gyerekek a megye különböző településeiről érkeztek, a három gyerekcsoport a kommandói Horn Dávid Általános Iskolát, a dévai Szent Ferenc Alapítvány esztelneki nappali központját, illetve az erősdi és árapataki szórványközösséget képviselte.

Az egyhetes tábor legnépszerűbb programpontja a balatoni fürdőzés volt, de a szervezők több érdekességgel is készültek: a biztonságos fürdőzést szolgáló vízimentőkutya-bemutató, a Veszprémi Állatkert és a Sümegi vár meglátogatása által nem csak a térség turisztikai, hanem a megye gazdag történelmi és szabadidős tevékenységeinek megismerésére is törekedtek.

Veszprém megye a kommandói iskola újjáépítését is támogatja közel 2,5 millió forinttal. Polgárdi Imre, a testvérmegyei közgyűlés elnöke elmondta: „Veszprém megye önkormányzata kiemelt felelősséget érez a testvérmegyénkben élő magyarság iránt, ezért is ajánlottuk fel ezt a nyári táborozási lehetőséget a Kovászna megyében élő gyermekek részére”. A két testvérmegye önkormányzatának képviselői abban állapodtak meg, hogy a kölcsönösség elve alapján jövőben bővíteni kívánják ezt a csereprogramot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.