Felhívás!

Bábszínházi előadás

Bábszínházi előadás Cseperedő

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház Benedek Elek születésnapjának 158. évfordulóján, a Magyar Népmese Napja alkalmából szeptember 30-án 18 órától a Háromszék Táncstúdióban játssza A só – mese a szeretetről című bábelőadását.

A közismert mese, amelynek alapötlete, archetípusa a fel nem ismert vagy félreismert értékekről, az igazi vagy álságos szeretetről a világirodalom nagyjainál is – mint például Shakespeare Lear királya is – felbukkan, emberi kapcsolatokról, igazi emberi értékekről mesél, mint Elek apó majd összes meséje. E mese által nemcsak a jól megszokott és elvárt népmesei ízes nyelvet, fordulatokat és agyafúrt gondolkodást kapja ajándékba a néző, hanem ennél sokkal többet: az igazi szeretet, az egymásra való odafigyelés fontosságát, értékét.

Az előadás igazi tündérmese, marionett-technikával készült, hogy a gyermek a mese, az előadás bűvöletén keresztül értse, érezze meg az igazi értékek megtartásának és felvállalásának szükségességét. Az előadást szeretettel ajánlják az alkotók minden 3 év fölötti nézőnek.

A jegyek előfoglalását a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra várják. Jegyeket váltani a helyszínen (a Háromszék Táncstúdió előcsarnokában), az előadás előtt egy fél órával lehetséges. Egy jegy ára: 7 lej.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.