Felhívás!

Bábszínház online

Bábszínház online Cseperedő

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház a virtuális világban ünnepelte a Bábszínház Világnapját. Március 21-én a társulat Facebook-oldalán online közvetítette A rest legényről című magyar népmese alapján készült bábelőadást.

A vetítést követően többen jelezték, hogy lemaradtak róla, illetve azt gondolták, hogy utólag majd megnézhetik. Sajnos, erre nincs lehetőség, de az előadást műsoron tartja a bábszínház, és a Színház Világnapján is levetítik. Aki lemaradt róla, vagy újranézné, ma este 6 órakor megteheti. „Reméljük, minél hamarabb alkalmunk lesz találkozni veletek a bábstúdióban, hogy együtt, testközelben élhessük át a rest legény történetét!” – írta Péter Orsolya, a Cimborák Bábszínház művészeti vezetője.

Ez a mese a másság elfogadásáról szól. Jankó a világ szemében rest, mégis egyetlen jó cselekedettel olyan tudás birtokába jut, amivel bármit megtehet. Ő mégsem él vissza ezzel a helyzettel, és ettől válik igazi mesehőssé. A rest legényről című előadás az asztali bábjátszás és az árnyjáték technikáját ötvözi, a sajátos képi világot Simó Enikő képzőművész tervezte, a hangulatok megteremtésében nagy szerepet játszik a Román Hunor által szerzett népies zene.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.