Anyanyelvből jeleskedtek

Anyanyelvből jeleskedtek Cseperedő

A 27. Magyar Nyelv Napjai rendezvénysorozatot keretében zajlott a Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő. Az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége által szervezett nagyenyedi megmérettetésről a háromszéki diákok egy-egy első és második, két harmadik díjjal, három dicsérettel és két különdíjjal tértek haza.

Idén a kisiskolások versenyének témája Kinek könnyű a toll… Benedek Elek születésének 160., halálának 90. évfordulója volt, az általános iskolásoké Sütő András nyomában, a középiskolásoké pedig Sütő András, a magyar nyelv művésze.

A negyedikes korosztályban dicséretben részesült a Váradi József Általános Iskola Kincskeresők csapata : Kiss Zselyke Boglárka, Porzsolt Janka és Udvardi Iringó, Napsugár különdíjat kapott a Petőfi Sándor Általános Iskola Bán Krisztián, Fazakas Anna Róza és Jakab Nóra alkotta Szókimondók csapata, valamint a Székely Mikó Kollégium Szorgos Tollak csapata: Bujdosó Fruzsina, Fazakas Dorka és Szakács Eszter. Az 5–8. osztályosoknál II. díjas a Kőrösi Csoma Sándor Líceum Székely Szitakötők csapata: Ambrus Édua, Czilli Anna Klára és Gyerő József, harmadik helyezett a mikós Kórémuzsika: Krecht Hanna Regina, Pakucs-Damokos Karolina és Pénzes Botond Mátyás. Dicséretesek Domokos Dorottya, Király Ármin és Mihály Hanna Andrea, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum Nyelvkutatók csapatának tagjai.

A középiskolásoknál első helyen végzett a Kőrösi Csoma Sándor Líceum Dardzsiling szak-ácsok csapata: Balogh Zoltán, Pap Gyopárka és Bersán Bernadett Andrea, harmadik a Mikes Jószógyűjtögetői: Albert-Nagy Noémi, Balló Ignác Norbert és Fazakas Lehel. Dicséretet érdemelt ki a Mikót képviselő Zuvatolók: Damokos Beatrix, Kotró-Kosztándi Anna és Tankó Karola. Gratulálunk a diákoknak és Domokos Zsuzsa, Füleki Katalin, Czilli Aranka Ágota, Sikó Nóra Boglárka, Pénzes Ágnes, Dobra Judit, Kedves Laura Rita, Tókos Ibolya Lujza, Kovács Anikó, Molnár Juliánna és Török Katalin felkészítő tanároknak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.