Felhívás!

Adventi történetek a könyvtárban

Adventi történetek a könyvtárban Cseperedő

Megkezdődött a Bod Péter Megyei Könyvtár Adventi történetek – Várakozz könyvekkel, varázsolj betűkkel! címmel meghirdetett karácsonyváró, olvasásnépszerűsítő programja, melyet a 8-12 és 13-15 éves diákok számára hirdettek meg.

 

December 3-tól 14-ig egy-egy történet és egy hozzá kapcsolódó, írásos feladat várja a diákokat. Az olvasnivalót és a hozzá kapcsolód feladatokat a könyvtár gyermekrészlegén és a Sport utcai fiókkönyvtárban, egy adventi kalendáriummá alakított katalógusszekrény fiókjában. A megfejtéseket hétfőnként 15 óráig, keddtől péntekig pedig a nyitvatartási program szerint lehet visszavinni. A programba bármikor be lehet kapcsolódni, akár egy-egy napra is. A program zárórendezvényére december 19-én, szerdán 17,00 órától kerül sor a könyvtár Gábor Áron termében, ahol városunk ismert személyiségei olvasnak fel meséket, verseket, történeteket, a résztvevő gyermekeket meglepetés várja. Az adventi műhelyben karácsonyfadíszeket, üdvözlőlapokat is készíthetnek.

A kezdeményezést nagy érdeklődés övezte az elmúlt években, tavaly rekordszámú, négyszáz diák kapcsolódott be a karácsonyváró olvasásnépszerűsítő projektbe.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.