Felhívás!

„A világ szebbik része”

„A világ szebbik része” Cseperedő

A modern technika nagy hatással van a mai generációra, főként az okostelefon, az internet, Facebook, Inastangram, amely elrabolja az időt, a boldog gyermekkort.

Már nem lehet látni tömbházak között szabadidejüket társasjátékokkal eltöltő gyerekeket, a virtuális világ elszakítja őket a természettől, így nem ismerhetik meg a mezei rovarok zsongását, a madarak énekét, az erdő zúgását, a kirándulások, sátorozások hangulatát. A közömbösség érzéktelenné teszi a társadalmat. Csak nézzünk körül a környezetünkben, a természetben az utak, folyók mentén mennyi a kidobott szemét. Minden tavasz úgy kezdődik, hogy szemetet szedünk, facsemetéket ültetünk. Jó lenne csak ez utóbbival foglalatoskodni, de ez majdnem elképzelhetetlen.

A facsemeték ültetése „a világ másik, szebbik része” ahogy egyik diák, Albert Zoltán mondta. Évről-évre többen csatlakoznak hasonló akciókhoz. Legutóbb az Erdőfülei Általános Iskola 5–8. osztályos tanulóit és tanárait láttam, amint ezer facsemetét ültettek el az erdőn. Egy olyan erdőrészen, ahol a betegség tönkretette a fákat, avatott be a részletekbe Csog Bálint Attila erdőfülei közbirtokossági elnök. Román Richárd erdésztechnikus pedig azt is elmondta, hogy 20 ezer facsemetét nyertek egy pályázaton amit a közbirtokosság területén fognak kiültetni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.