Felhívás!

A számok világa

A számok világa Cseperedő

Kanabé Áron, a kézdiszentléleki Apor István Általános Iskola hatodik osztályos diákja a matematika „szerelmese”. Nem csak tehetséges, hanem szorgalmas diák, a plusz munka számára nem okoz gondot, s a befektetett energia mindig meghozza gyümölcsét. Az Erdélyi Magyar Matematikaverseny (EMMV) megyei szakaszán harmadik helyen végzett, és ezzel továbbjutott az országos versenyre.

– Nagyon örvendünk az eredménynek, óriási előrelépés az elmúlt évhez képest, a fejlődés látványos. Áron tanulni szerető, kitartó és szorgalmas, jó logikával rendelkező diák, plusz feladatokat old, ha valahol elakad vagy valamit elront megbeszéljük, hogy hol hibázott, és újraoldja a példát – mondta el Mátis Irén matematikatanár.

– Elégedett vagyok az eredménnyel, nem számítottam arra, hogy dobogós leszek. Próbáltam minél jobban odafigyelni, az adott helyzetben a legjobbat kihozni magamból. A matematika számomra mindig vonzó volt, elemi osztályban is részt vettem a Zrínyi Ilona matematikaversenyeken, s jó eredményeket értem el. Igaz, hogy sokat kell pluszban dolgozni, de ez számomra nem jelent megterhelést, inkább kihívás egy-egy feladat megoldása. Az tetszik a matekban, hogy egy példának akár több megoldási módja is van – magyarázta Áron.

A matematika mellett a magyar, román és angol a kedvenc tantárgya. Szabadidejében rajzol, a kézdivásárhelyi KreaKids Studióban fejleszti kézügyességét, a testét is edzi, karatézni jár, és a helyi színjátszó csoport oszlopos tagja. Hogy hogyan jut a tanulás és matekozás mellett minderre ideje? A kulcsszó: időbeosztás.

Tanár és diák egyaránt fontosnak tartja a versenyeken való részvételt.

– A tapasztalatszerzés a legfontosabb, mert a felkészülés alatt megszerzett tudás megmarad, azt a következőkben is kamatoztatni tudja. Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy a hatodik osztályban van hat kitűnő matekos diák, van, akikkel dolgozni, van egy jó csapat, s kialakult egy versenyszellem is közöttük. Támogatják is egymást, de versengenek is. Bátorítom, biztatom őket, próbálom erősíteni az önbizalmukat. Arra kérem őket, hogy bízzanak magukban, mert ügyesek, tehetségesek. Ha a verseny nem úgy alakul, ahogy szeretnék, akkor sem történik semmi, levonjuk a tanulságot, és dolgozunk tovább, tette hozzá a pedagógus.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. január 31., 18:23
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Gratulálok diáknak, tanárnak . Az osztály összes tanulója vajon akar e matekkal foglalkozni?
   A szentléleki iskolában minden tanulni akaró diák segítve van és volt.

 • User
  Dátum: 2020. január 31., 18:11
  ÉRTÉKELÉS: -13

  Ocska dolog, sunyi, korrupt dolog egy diakit kiemelni az ujsagban! Vajon miert tortenik ez? Bennfenntes ismeretseg!
  Mas islolakban sorra hozzak a gyozelmeket, es egy diak jut tovabb. Szegyelje magat, aki reszrehajlo, es az ujsag kegyen objektiv.
  Ejsze a disznyot bevittek, hogy eez a cikk megszulessen?

  • User
   Dátum: 2020. február 1., 12:48
   ÉRTÉKELÉS: 13

   Szanalmas dolog az irigyseg!!!!! Minden elismeresem a diaknak es a tanarnak. A diaknak mert az okos telefon nyomkodasa helyet matekot old es a tanarnak hogy a szabadidejet a diakokkal tolti!!!!

 • User
  Dátum: 2020. január 31., 22:25
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Mármint kinek kellene az összes tanulóval foglalkoznia? Az újságnak, a tanárnak, vagy a szülőnek? Mert “az” beíróval talán csak Balassi Bálint foglakozott szabad idejében, két végvár között!

 • User
  Dátum: 2020. február 2., 21:43
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A hozzászólásokat olvasva az emberiség megérett a pusztulásra. Emberségről már lassan nem beszélhetünk régiónkban. Szégyen ami itt történik.