Felhívás!

A számok és logika világa

Kétszázharmincegy csapatban 924 diák vett részt a 16. Bolyai csapatverseny megyei szakaszán. Évfolyamonként az első hat helyezettet díjazták, a legnagyobb pontszámot elért csapatok a budapesti Kárpát-medencei döntőn képviselik megyénket november 23-án.

Az ünnepélyes díjkiosztót a Székely Mikó Kollégiumban szerdán tartották. A versenyzőket a házigazda tanintézmény néptánccsoportja egy rövid összeállítással üdvözölte, majd Kondor Ágota igazgatónő Bolyai János idézettel köszöntötte a diákokat: „Ezért mondom én: gazdagok azok, akiknek kérdéseik vannak, s a legszegényebbnél szegényebbek, kiknek csak válaszaik. Ezért mondom én: ne a kérdések nyugtalanságától félj: a megnyugtató válaszoktól! És ne a kérdések bonyolultságától rettegj: az egyszerű válaszoktól!” Az igazgató Bolyai örököseinek nevezte a kíváncsi, matematika iránt érdeklődő diákokat.

Első helyezettek a Székely Mikó Kollégiumból: a Deák Zalán Gyárfás, Fülöp Zsigmond Zsolt, Kovács Csengelle és Simon Stefánia harmadik osztályosok alkotta Reálosok, a Gömbvillámok (tagjai: a negyedikes Dancs Máté, Dálnoki Anita-Dorka, Ercse Ferenc és Szentes Ágnes), a Nem tudjuk csapat (a hetedikes Gál Bence, Bíró Maja, Seres Renáta és Török Bálint) és a végzős gimnazisták Varázsvízilovak csapata: Bartos Kriszta, Fazakas Gergő, Miklós Janka és Tamás Péter. Az ötödikes évfolyam legjobbja a Kobak csapat a Petőfi Sándor Általános iskolából (Bán Krisztián, Finta Fruzsina, Jakab Nóra és Prunel Krisztián), a hatodikosoknál a Puding-hegesztők (Kotró Magor, Áda Zalán, Móré Bence és Turóczi Ákos) érték el a legnagyobb pontszámot a Nagy Mózes Elméleti Líceumból. Tanári fődíjban részesült Kisgyörgy Alpár, a Székely Mikó Kollégium matematika tanára.

Gratulálunk a diákoknak és Deák Éva, Istók Éva, Márton Magdolna, Gödri Judith, Tóth Zsuzsánna és Varga Mária felkészítő pedagógusoknak. (nk)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.