Felhívás!

A számok bűvöletében

Az elmúlt hétvégén tartották a matematika tantárgyverseny megyei szakaszát, azt megelőzően pedig a vidéki iskolák diákjai mérték össze tudásukat. Az országos fordulóra a legnagyobb pontszámot elért diákok jutottak tovább.

A gimnáziumi kategóriában első helyezettek. Ráduly Roland Márk (5. o., Székely Mikó Kollégium, Sepsiszentgyörgy), Dezső Szilárd (6. o., Molnár Józsiás-iskola, Kézdivásárhely), Miklós Janka (7. o., Mikó-kollégium). A középiskolásoknál a legjobban teljesítettek: Demeter Gergő (9. o.), Laczkó Csongor (10. o.), Miklós Csenge (11. o.), Roth Apor (11. o.) és Bodor Éva Andrea (12. o.) mindannyian a Székely Mikó Kollégiumból. Az Adolf Haimovici-verseny első helyezettjei: Vitályos Norbert (10. o.), Czira Borbála (11. o.) és Bokor Krisztián (12. o.) a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Líceumból, valamint Bács Tamás (12. o.) a Mikes Kelemen Líceumból. A vidéki iskolák diákjai számára szervezett matematikaversenyről a vargyasi Pakucs Attila (5. o.), az almási Máthé Anita (6. o.), a gelencei Kelemen Andrea (7. o.) és a csernátoni Tóth Csongor (8. o.) jutott tovább az országos versenyre. Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!

Verseny és pályázat

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége és az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza könyvtára Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából versmondó és esszéíró versenyt hirdet középiskolásoknak. A versenyzőknek egy kötelező (Új vizeken járok) és egy szabadon választott költeménnyel kell készülniük. A versenyt április 8-án szervezik meg a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házában.

A „Nem kellenek a megálmodott álmok” esszéíró pályázat arra hívja a középiskolás fiatalokat, hogy Ady Endre költészetéből kiindulva fogalmazzák meg gondolataikat az utánzás és eredetiség, hagyománykövetés és újítás témákban. A pályázat nyerteseit az április 8-án tartandó versmondó verseny díjátadásán jutalmazzák. Jelentkezni és az esszéket (március 29!) az ajka.mardirosz@ccd.eduhr.ro e-mail-címre kell beküldeni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.