Felhívás!

A rakoncátlan kis csikó

A rakoncátlan kis csikó Cseperedő

Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, élt egy farmon egy apa ló meg egy anya ló. Egy nyári reggel vidáman szaladgált az anya ló, látszott rajta hogy nagyon örül valaminek, aztán hangosan elkezdte nyeríteni: Kis csikóm fog születni! Nagy volt az öröm, a gazda minden nap jutalomabrakot vitt anya lónak, és nagyon várták a kis csikó születését.

Telt-múlt az idő, és eljött a nap, amikor megszületett a kis csikó. Anyja és apja nem mozdult el mellőle, vigyáztak rá, óvták, ápolták, így a kis csikóból ügyes ló cseperedett. Nehéz dolguk volt a szülőknek, folyton a kis csikó nyomába kellett legyenek, mert ez mindig valami huncutságot talált ki. Kedvenc időtöltése a bújócskázás volt. Igen, ám de sokszor úgy elbújt, hogy órákat keresték a szülei.

Történt egy nap, hogy ez a kis csikó elbújt, amíg a szülei a friss forrásvizet kortyolgatták az erdő szélén. Aztán bennebb és bennebb merészkedett az erdőbe, ami egyre félelmetesebbnek tűnt. Szaladt, szaladt, de nem találta a visszautat, nagyon megijedt, és elkezdett sírni:

– Jaj, énnekem, mi lesz most velem, hogy találok vissza szüleimhez?

Meghallotta ezt a farkas, s gondolta:

– Na, ez lesz ám a finom csemege! Megyek és elcsalogatom, aztán felfalom!

Hamarosan megtalálta a kis csikót, megígérte, hogy szüleihez viszi, de ő a sűrűbe csalogatta.

Éppen be akarta kapni, amikor egyik bokor mögül elébe ugrott apa ló, ideje sem volt szétnézni, mert az akkorát nyerített mellette, hogy a farkas szíve kettészakadt.

Örült a kis csikó és a szülei, megölelték egymást, és gyorsan még sötétedés előtt haza vágtattak, és még ma is élnek, ha meg nem haltak. Itt a vége, fuss el véle, csapjon meg a csikó farka!

 

A baróti Cimbora Napközi Otthon Napraforgó középcsoportja által kitalált és Szőcs Otília és Varga Edit óvónők által lejegyzett A rakoncátlan kis csikó című mese második díjat nyert a Hófehérke Napközi Otthon Csöppnyi családkalandok meseíró és -illusztráló pályázatán.

A jövő héten a Bendegúz, a béka című mesét olvashatjátok el, melyet a megyeszékhelyi Pinocchio Napközi Otthon Vackor nagycsoportjába járó gyerekek szőttek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.