Felhívás!

Bőséges csapadékra, hóviharokra, erős szélre figyelmeztetnek a meteorológusok

Bőséges csapadékra, hóviharokra, erős szélre figyelmeztetnek a meteorológusok Életmód

Hófúvásra és nagy mennyiségű havazásra vonatkozó narancssárga riasztást, illetve esőre és havazásra vonatkozó sárga riasztást adott ki kedd reggel az ország 13 megyéjére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ezen kívül vegyes csapadékra és erős szélre vonatkozó elsőfokú (sárga) riasztás is érvényben van az ország háromnegyed részében péntek reggelig.

A meteorológusok szerint kedden, március 16-án 14 órától március 17-e 23 óráig a Déli-Kárpátok és a Kárpát-kanyar térségében heves szél, havazás és hóvihar várható. A széllökések sebessége elérheti a 90-110 kilométert óránként, főleg az 1500 méter fölötti magasságokban. Hófúvások alakulhatnak ki, a látótávolság 50 méter alá csökkenhet.

A narancssárga jelzésű riasztás Kovászna, Vrancea, Buzău, Brassó, Prahova, Argeş, Szeben, Vâlcea, Fehér, Hunyad, Gorj és Krassó-Szörény megyében érvényes.

Ugyanakkor március 16-a 10 óra és március 18-a reggel 6 óra között az ország területeinek nagy részében bőséges csapadékra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés lép érvénybe. Főként esőre kell számítani, de Erdélyben, Máramarosban és a hegyvidéken fokozatosan átvált havazássá, a hegyvidéken felerősödik a szél. Erős szélre kell számítani a Bánságban, Olténiában, valamint Moldva és Munténia bizonyos régióiban is.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.