Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Bográcsos

Bográcsos Életmód

Itt van megint az a fránya ősz, ami – a használt jelzőből könnyen kikövetkeztethető – nemigen nevezhető a kedvenc évszakomnak. Tudom, tudom, a napsütés mindig csak egy felhőnyire van a fejünk fölött, de néhanap abból még egy is túl sok.

Hirdetés
Hirdetés

Használjuk hát ki az utolsó, napenergiával felmelegített napokat, mielőtt mi magunknak kell fűtenünk lakunkat (ahol ki-ki pénztárcájához mérten tolhatja majd felfele a Celsiusokat).

Őszi, kerti betakarítások mellett – hogy nemcsak a kosarunk, hanem a gyomrunk is megteljen – készítsük eledelünk bográcsban. Ezen ételek hozzáadott füstaromáját amúgy sem tudjuk semmilyen más módon reprodukálni, lett légyen az füstízű pirospaprika, avagy – rosszabb esetben – füstölgő fakanál.

Finomabbnál finomabb falatok készülhetnek ily módon, és ha már meguntuk a nálunkfelé szokásos krumplis változatot, használhatunk káposztát, vegyes zöldséget, tarhonyát, hüvelyeseket, igazából bármit, amit gyomrunk épp óhajt.

Számomra mostanában a kedvenc verzió hagymát, fokhagymát, murkot, karalábét, vöröslencsét, csicseriborsót, kókuszzsírt, kurkumát tartalmaz. És persze húst: bárány, disznó, marha, csirke illik bele, sőt, keverhetjük ezeket is. Kellő fövés, kavargatás után, fergeteges ízözön kerülhet tányérunkba, gyomrunkba!

 

Berszán-Árus Csilla

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.