Felhívás!

Aki nem mer, nem nyer

Aki nem mer, nem nyer Életmód

Fazakas Katalin, a Székely Mikó Kollégium, majd a marosvásárhelyi gyógyszerészeti egyetem 2016-os évfolyamának végzettje nagyon kíváncsi természetű, már líceumi éveiben beleásta magát a természettudományokba, főleg a kémiába. Innen az útja a saját kozmetikai márka létrehozásáig szinte töretlen volt, a Kati Naturals termékcsaládot a kereslet segítette világra Sepsiszentgyörgyön.

Mindig is nagyon érdekelt a természet, ezért cserkészkedtem is – meséli a fiatal vállalkozónő (aki most még egy gyógyszertárlánc vezető beosztású alkalmazottja), de már a középiskolás éveimben elkezdtem tanulmányozni, hogy mit kenünk magunkra, mi van a krémekben. – A kozmetikai termékek a húszon aluliakat is nagyon foglalkoztatják, hiszen például a licisták között sok az aknés, érzékeny bőrű. Nekem is gondom volt a pattanásokkal, de a barátnőim is mondták néha, hogy egyik krémre allergiásak, másiktól viszont zsíros marad a bőrük. Többek között emiatt is fordultam a mesterképzés ideje alatt a dermatokozmetika felé – mondja Fazakas Katalin.

A gyógynövényeket, a gyógyszerhatásokat nagyon alaposan tanulmányozta, az egyetemi gyakorlat során pedig nagyon sok problémás esettel is találkozott. Bőrgyógyászok, kozmetikusok, orvosok tapasztalatait meghallgatva, egyre jobban elmélyedt a szépészeti készítmények tudományában. A tanulmányok része volt sok receptúra is, de külön-külön mindegyik összetevőről is nagyon sok szaktanulmányt olvasott: hogyan hatnak a bőrre, hogyan hatnak a szervezetre, mit mivel lehetne társítani. És megszületett az idea!

Egyre bővül a már most figyelemre méltó termékskála

– A Kati Naturals kozmetikai termékcsalád piacra dobása előtt szinte két évvel én már készítettem a családtagoknak, ismerősöknek krémeket, kencéket, de a járvány kezdetekor a kézfertőtlenítőre volt szinte kielégíthetetlen igény. Én is feltöltöttem a netre egy videót egy házi készítésű, vodkából készült kézfertőtlenítőről (kell a 70%-os alkohol), de egyre többen kérték, hogy én készítsek nekik is. A második termékemet is a járvány segítette megszületni: nagyon sokan kértek valamit a sok fertőtlenítéstől, kézmosástól kiszáradt, kirepedezett és kisebesedett kezükre. Az én körömvirágos, kamillás, shea vajas kézkrémemre aztán nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, még az ekcémások is jelezték, hogy bevált nekik. Jelenleg egy Facebook Shop-ban árulom a termékeim, de szeptembertől már a havi termékvásárokon is jelen leszek. Még nem túl széles a skála, hét termékem van, de kettővel több lesz, mert pattanásos arcbőrre való készítményeken is dolgozok, melyekhez csak minőségi tanúsítvánnyal rendelkező alapanyagokat használok. A hitelességem megerősítése céljából az Európai Uniónál is bejegyeztettem a kozmetikai termékeket.

És így teljesül be egy régi álom, amelynek még nőnie kell. Kati rövid időn belül szeretne egy webshopot indítani. Tanácsokat is lehet kérni tőle a közösségi oldalakon (Facebookon és Instagramon), nagyon sokan kérdeznek is, szerencsére meg is fogadják a tanácsait, és nem csalódnak benne. A kliensei a 14 és 50 év közötti korosztályból kerülnek ki, és az ő folyamatos biztatásukból meríti az energiát a fejlődéshez.

Kati nyitott szemmel jár, tud arról, hogy van konkurenciája a városban és az országban is, bár elképzelése szerint a csapatmunkából, a közös ötletelésből és munkából mindenki többet nyerhetne. Az, hogy saját terve már formát öltött, nagy lelkesedéssel tölti el, minden fiatalt arra biztat, hogy hozzá hasonlóan tegyen az álmáért, mert Sepsiszentgyörgy is jó lehetőséget kínál a megvalósításra, nem kell külföldre menekülni, ahol mindig is „külföldi” marad az ember, és másnak az álmán dolgozik. Aki nem mer, nem nyer – foglalja össze velősen hitvallását.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások