Felhívás!

A sokéves átlagnál melegebb lesz az idő augusztus első két hetében

A sokéves átlagnál melegebb lesz az idő augusztus első két hetében Életmód

Továbbra is magas hőmérsékleti értékek várhatók augusztus első két hetében, a régiók többségében általában csapadékszegény lesz az időjárás, de augusztus 7-8. után lesznek olyan időszakok, amikor megnő a záporok valószínűsége – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat augusztus 1-14. időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a hónap első hetében szintén felmelegszik az idő, különösen a nyugati és a délnyugati régiókban, ahol a korábbi 29 fokról 34 fokra nő a nappali csúcshőmérséklet. Az első éjszakák viszonylag hűvösek lesznek, 9 és 14 fok közötti hőmérsékleti értékekkel, amelyek a későbbiekben növekedni fognak. Augusztus második hetében enyhül a hőség, a sokéves átlagnak megfelelő hőmérséklet várható, nappal 27-30 fokra melegszik fel, éjszaka 11-16 fokra hűl le a levegő. Az első héten csak elszórtan lehet csapadékra számítani, augusztus 7-8-tól viszont megnövekszik a záporok valószínűsége.

A hegyekben a hónap első hetében fokozatosan felmelegszik az idő, a nappali csúcshőmérsékletek átlaga 14-22 fokról 18-28 fokra, az éjszakai minimumoké 6-12 fokról 9-16 fokra nő augusztus 7-ig. Ezután ismét lehűlés következik a sokéves átlagnak megfelelő hőmérsékletekkel. A hónap első hetében elszórtan gyenge esőkre lehet számítani, augusztus 7-től azonban megnövekszik a záporok valószínűsége. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.