Felhívás!

A romániai diákok aggódnak amiatt, hogy szüleik online csalás áldozataivá válnak

A romániai diákok aggódnak amiatt, hogy szüleik online csalás áldozataivá válnak Életmód

A romániai egyetemi hallgatók 59 százaléka aggódik amiatt, hogy távollétükben szüleik nem tudnak megfelelni a modern technológia kihívásainak, illetve, hogy online csalás áldozataivá válnak. A szülők 17 százaléka vallotta azt a Kaspersky vállalat pénteken közzétett felmérése szerint, hogy jobban hiányzik nekik egyetemista gyermekük számítástechnológiai segítsége, mint maga a társasága.

Azok a – számítógépes ismeretekben nem túl jártas – szülők, akiknek gyerekei megkezdték az egyetemi éveket és elhagyták a családi otthont, 31%-ban arról számoltak be, hogy amióta a fiatalok segítségét nélkülözniük kell, naponta küszködnek különböző technológiai problémákkal.

A számítógépes ismeretek terén kezdő szülők 43%-a azt is elmondta: már megtörtént, hogy távolsági segítségnyújtást kértek egyetemista gyereküktől.

Ugyanakkor a megkérdezett egyetemisták 59%-a megszokta, hogy családtagjaik hozzájuk fordulnak segítségért a számítástechnika terén. Ugyanilyen arányban tartanak attól, hogy szüleik nem tudnak megfelelni a technológia kihívásainak, vagy on-line csalások áldozataivá válnak a fiatal családtagok távollétében. Sőt, ez az arány 63%-ra emelkedik, ha a 17 és 34 év közötti korcsoportot kérdezzük meg – derül ki a Kaspersky tanulmányából.

A számítógépes biztonsági megoldásokat kínáló cég felmérése 13 országban (többek közt Romániában) készült, egy 11.000 fős reprezentatív mintán.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.