Felhívás!

A cruiser gördeszkák világa

A cruiser gördeszkák világa Életmód

A gördeszkázás az a sport, ami újra és újra divatba jön. Imádják a tizenévesek és a fiatal felnőttek is, hiszen ha szeretnék, közlekedhetnek vele, de szuper adrenalin forrás is, ha egy-két veszélyesebb trükköt bemutatna az ember. Nézzük, honnan ered ez a furcsa kinézetű, de annál praktikusabb eszköz és mit jelent a sokak által emlegetett cruiser gördeszka.

A kezdetek

Mint a legtöbb világtrend, a gördeszkázás is Amerikában, az 1960-as években kezdődött. Néhány kaliforniai szörfös ugyanis deszkáira kerekeket szerelt, hogy szélcsendkor is izgalmasan tölthessék szabadidejüket. A különös sportszer pedig hamar terjedni kezdett, a kezdetleges technológia pedig fejlődött, így néhány évtizeddel később már ma is ismert deszkákon suhanhattak a fiatalok.

Az új sporteszközökkel persze már nem a hullámokon lovagoltak, a deszkások korlátokon, padokon, később deszkás parkokban fejlesztették egyesúly érzéküket, és persze ahogy a vizeken, úgy a szárazföldeken is újabb és újabb trükkökkel kápráztatták el egymást és közönségüket. Hogy hazánkat mikor érte el a deszkamánia? Az 1980-as években! 

A cruiser gördeszka

Mára a deszkáknak három különböző fajtája létezik, ugyanis ennyi stílusban kápráztathatnak el mindenkit a fiatalok. Ha meghalljuk a gördeszka szót, legtöbbünknek egy freestyle darab jut eszébe. Kisebb és strapabíró darab, felhajtással a két oldalán, kemény kerekekkel, melyet leginkább trükközésre használnak.

Egy másik közismert darab a cruiser deszka, amely egy könnyebben kezelhető, keskenyebb darab. Két testvérével ellentétben ez a darab nem a stabilságáról híres, így alapvetően a városban való közlekedésre alkalmas.

A harmadik típus pedig egy lejtőkre való, gyors gurulásra alkalmas longboard. Ezek a darabok a leghosszabb tengelytávolsággal rendelkező gördeszkák, kerekei kevésbé keskenyek és nagyobbak.

DC, Vans, Etnies. Csupán néhány példa azon márkák közül, amelyek újabb és újabb trendi kiegészítőkkel, ruhadarabokkal, táskákkal, sapkákkal, cipőkkel látják el a deszkás közösségek fiataljait, legyen szó lányokról vagy fiúkról. Ahogy minden sportágban, itt is vannak olyan ikonok, akiknek az öltözködését másolják a deszkás fiatalok, így mindig van egy-egy kiegészítő, amit be kell újítani, hogy a társaság elismerjen minket.

Ha szeretnél időt spórolni, és nem akarsz órákon át a márkaboltokban sorba állni, nézz be a WCC Shop honlapjára és rendeld meg webshopjuk polcairól az előbb említett márkák neked tetsző divatos és laza darabjait! Hozzáértő, kedves csapatuk minden kérdésedre válaszol, így te is profi sportolónak érezheted magad.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.