Felhívás!

Röviden

Sétálóutcát alakítottak ki

Brassóban sétálóutcává alakították át a Cenk alatt lévő, várfal melletti utcát, ahol eddig autók is járhattak.

A Cenk alatti sétányról már tavaly kitiltották a parkoló turistabuszokat. Ugyancsak akkor megkezdték a sétány menti sportpályák korszerűsítését és a közvilágítás is megújult.

Mostanra már tilos itt autóval járni, megszüntették a parkolót. A sétáló brassóiak és a turisták már csak a rollerezőktől, illetve a kerékpárosoktól kell, hogy tartsanak, de ők sem jöhetnek túl sebesen.

A Cenk alatti sétányon fitnesz-gépeket és padokat is elhelyeztek, így aki erre jár kellemesen eltölthet egy-két órát az erdő aljában.

A sétány átalakítása tulajdonképpen csak egy része annak a tervnek, amellyel az egész környéket meg szeretnék újítani a városrendezők. Az elkövetkezőkben a sétány mentén lévő bástyákban kulturális programokat szerveznek majd, és idővel, a szükséges javítások befejezése után a Vár utcai zsinagógába is be lehet majd térni a Cenk alatti sétányról.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Sofőr nélküli autóbuszt tesztelnek

Brassó azon három európai város egyike, amelyben elkezdték egy önjáró, közszállításra szánt autóbusz tesztelését. A polgármesteri hivatal közlése szerint az uniós finanszírozásra előreterjesztett projekt a Siemens támogatásával zajlik tíz európai országban.

A projekt célja, hogy tesztelje és bemutassa a nagyközönségnek az autonóm tömegközlekedési járművekkel történő ingázási lehetőségeket tíz európai városban.

A jármű különböző szenzorokkal van felszerelve, észleli a környezetében zajló eseményeket, feldolgozza a begyűjtött információt, és azok függvényében hoz döntéseket.

A projektben a brassói önkormányzat meghívására részt vesz a sepsiszentgyörgyi közszállítási vállalat is.

(Digi24)

Multifunkcionális sportcsarnok építését tervezik

Multifunkcionális sportcsarnok építését tervezi a kormány Brassóban.

A vonatkozó határozatterveztet Cătălin Iapă államtitkár kérésére pluszban tűzték a csütörtök esti kormányülés napirendjére.

A tervezet szerint az Országos Befektetési Ügynökség (CNI) és a brassói polgármesteri hivatal közös beruházásával, 404 millió lejből, egy 11.233 néző befogadására alkalmas, multifunkcionális csarnokot építenek.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.