Felhívás!

Egyre közelebb a nyitás

Egyre közelebb a nyitás Brassó

Elkészült a még idén átadandó Brassóvidombáki Nemzetközi Repülőtér utasterminálja. A kivitelező szinte napra pontosan egy év alatt fejezte be a 12 ezer négyzetméteres felületű ingatlan építését.

A terminálba, amely csúcsidőben három, egyenként 180 utast szállító gépet tud fogadni, csak a bútorozás van hátra. A váróterem az épület földszintjén kap helyet, a mosdók már üzemképesek. Ugyancsak a földszinten van berendezve a nyolc check-in pont, és innen indulnak a belföldi járatok is, ezeknek három beszállókaput képeztek ki. A földszinten kap helyet az eltűnt poggyászokkal foglalkozó iroda, egy orvosi rendelő, a valutaváltó, és itt lesznek a légitársaságok és a gépkocsi kölcsönzők irodái.

Az emeletről indulnak a nemzetközi járatok, itt lesznek az ehhez tartozó várótermek, az útlevél-ellenőrzés, és hét beszállókapu. Az emeleten kapnak helyet a duty-free üzletek és a turisztikai irodák képviseletei. Az emeletről jól látható a gördülőút és a 2820 méter hosszú kifutópálya, illetve a repülőgép-parkoló, amely jelenleg három gépet tud fogadni, de úgy van kialakítva, hogy igény szerint akár tizenöt gépesre is bővíthető.

A belföldi és külföldi érkezések különböző vonalakon valósulnak meg, a csomagszállító szalagokat már beüzemelték. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások