Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tanítási szünet a Mikóban az influenzajárvány miatt

Tanítási szünet a Mikóban az influenzajárvány miatt Kovászna megye

Felfüggesztik a tanítást a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban az influenzajárvány miatt – közölte szerdán a megyei tanfelügyelőség. Az iskola diákjai számára csütörtökön és pénteken nem lesz tanítás.

Hirdetés
Hirdetés

Az oktatási intézmény egyes osztályai már szerdán sem mentek iskolába, az egyre terjedő járvány miatt azonban (az iskola tanulóinak több mint 21%-a hiányzik) az iskola vezetősége a megyei közegészségügyi igazgatósággal, a tanfelügyelősséggel és a prefektusi hivatallal konzultálva a tanítás teljes felfüggesztése mellett döntött.

Csütörtökön és pénteken a Plugor Sándor Művészeti Líceum magyar és román tagozatos előkészítőseinek, illetve a II. A és VII. A osztály tanulóinak is otthon kell maradniuk.

Mint arról korábban beszámoltunk, Kovászna megyében az utóbbi napokban több iskolában és óvodában rendeltek el részleges vagy teljes tanítási szünetet.

Kedden és szerdán a Plugor Sándor mellett a mikóújfalusi Fejér Ákos Általános Iskola elemistáinak is kényszerszünet volt, Kovásznán a bölcsőde, az óvodai közép- és nagycsoport, az Avram Iancu-iskola I. és II. osztályosai is vakációzhattak.

A tegnapi nap újabb tömeges megbetegedéseket jelentettek, így február 19–20-ra rendelt el szünetet a tanfelügyelőség a szentgyörgyi Árvácska-óvoda Pillangó csoportjában és a kálnoki óvodában.

Pár nappal korábban a Váradi József-iskolában, a szentgyörgyi Református Kollégiumban, a csernátoni iskolában is hasonló intézkedések voltak érvényben, mint január végén is, amikor a Mihai Viteazul Líceum diákjainak 20%-a influenzás volt. Minden ilyen esetben a szünnapok alatt az osztálytermek, mosdók fertőtlenítésére kerül sor.

A kényszervakációkat a virózisok továbbterjedésének megelőzése céljából rendelték el. A Közegészségügyi Igazgatóság továbbra is figyelemmel követi a megbetegedések terjedését.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások