Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A craiovai ítélőtábla elutasította a caracali-ügy áthelyezési kérelmét

A craiovai ítélőtábla elutasította a caracali-ügy áthelyezési kérelmét Románia

Megalapozatlannak találta és elutasította kedden a craiovai ítélőtábla Alexandra Măceşanu szüleinek kérelmét, hogy máshová helyezzék a caracali ügy tárgyalását az Olt megyei törvényszékről.

Hirdetés
Hirdetés

Aurel Moldovan, a Măceşanu család ügyvédje azzal indokolta a kérést, hogy „ésszerű gyanú” merül fel azzal kapcsolatban, hogy a bíró nem lenne pártatlan az ügyben.

A tárgyalóteremben Alexandra szülei, akik több mint fél éve nem tudják, hogy mi történt a lányukkal, először találkoztak Gheorghe Dincával, és ezt nehezen viselték.

A craiovai ítélőtábla elutasította Risipiţeanu fellebbezését, fenntartva az Olt megyei törvényszék február 7-én kimondott ítéletét, amellyel meghosszabbította mind Dincă, mind Risipiţeanu előzetes letartóztatását.

A caracali gyilkosságok vádiratát január 15-én iktatták az Olt megyei törvényszéken. Az ügyben Gheorghe Dincát és Ştefan Risipiţeanut állítaná bíróság elé a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT).

Dincát Luiza Melencu és Alexandra Măceşanu meggyilkolásával, kiskorúakat érintő emberkereskedelemmel, nemi erőszakkal, holttest meggyalázásával, Risipiţeanut pedig nemi erőszakkal vádolják.

A keddi elutasítást követően az Olt megyei törvényszék elkezdheti a per alapfokú tárgyalását.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások