Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Turcan: felszólítom a PSD-t, hogy szavazza meg az előre hozott választások rendeletét

Turcan: felszólítom a PSD-t, hogy szavazza meg az előre hozott választások rendeletét Románia

Raluca Turcan ügyvivő kormányfő-helyettes, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke elmarasztalta a szenátus jogi bizottságában az előre hozott választások kiírását célzó sürgősségi kormányrendelet kapcsán adott véleményezést és felszólította a Szociáldemokrata Pártot (PSD), hogy a plénumban szavazzon a jogszabály elfogadására.

Hirdetés
Hirdetés

„A szenátus jogi bizottságának PSD-s többsége teljesen felelőtlen módon, a diaszpórábúl csúfot űzve elutasította az előre hozott választások kiírásáról szóló sürgősségi kormányrendeletet! (…) A PSD-sek egész egyszerűen nem mondanak le arról a rögeszméjükről, hogy az elmúlt évek választásain elszenvedett súlyos vereségekért megbüntessék a diaszpórát, és megtalálták a bosszú eszközét. Felszólítom a PSD-t, hogy hagyjanak fel ezzel, és a szenátus plénumában módosítsanak szavazatukon! (…) Szavazzák meg a plénumban az előre hozott választásokat előíró sürgősségi kormányrendeletet!” – írta Turcan keddi Facebook-bejegyzésében.

Turcan kifejti, hogy a jogszabály két „nagyon hasznos és fontos” előírást tartalmaz a külföldön élő román állampolgárok számára: három napos szavazást és a diaszpórát képviselő parlamenti képviselők számának megduplázását.

A szenátus jogi bizottsága kedden pozitívan véleményezte a parlamenti választások idő előtti kiírását célzó sürgősségi kormányrendeletet elutasítását.

A bizottság jóváhagyott egy, az RMDSZ által előterjesztett módosító javaslatot, amely értelmében a „tervezet a sürgősségi kormányrendelet elfogadásáról” „tervezet a sürgősségi kormányrendelet elutasítására” változtatták a jogszabály címét.

Şerban Nicolae, a jogi bizottság elnöke a sürgősségi rendeletet elutasító jogszabály elfogadására tett javaslatot, amit a bizottság tagjai 8 igen és 3 nem vokssal elfogadtak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások