Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a parlamentben a következő Orban-kormány miniszterjelöltjeinek meghallgatása

Megkezdődött a parlamentben a következő Orban-kormány miniszterjelöltjeinek meghallgatása Románia

Megkezdődött hétfőn a parlamentben a következő, de változatlan összetételű Orban-kormány miniszterjelöltjeinek háromnaposra tervezett meghallgatása. A szakbizottságokban több miniszterjelölt elutasító véleményezést kapott.

Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) kormányának újbóli beiktatásáról szóló parlamenti szavazást várhatóan február 24-én tartják.

Február 5-én bukott meg a Ludovic Orban vezette kisebbségi liberális kormány, majd Klaus Johannis elnök ismét őt bízta meg kormányalakítással. Az elnök és a liberálisok előrehozott parlamenti választást akarnak előidézni, ezért Johannis abban a reményben bízta meg Orbant, hogy egy esetleges elutasító szavazás során közelebb kerülnek az előrehozott választáshoz. Az elnök azt követően oszlathatja fel ugyanis a parlamentet és írhatnak ki előrehozott választást, ha előbb jövő hétfőn, majd utána az elnök második miniszterelnök-jelöltjének kabinetjét is elutasítja a törvényhozói testület.

 Ludovic Orban ugyanazokat a minisztereket javasolta a kormányba, akik november óta eddig is vezették a szaktárcákat. A miniszterelnök-jelölt kifejtette: miniszterei elsősorban arról beszélnek a meghallgatáson, mit tettek az elmúlt hónapokban, hogy helyrehozzák a szociáldemokrata kormányok által elkövetett igazságtalanságokat és hibákat. Orban szerint a szociáldemokrata törvényhozóknak nincs erkölcsi alapjuk véleményt mondani a miniszterjelöltekről.

A hétfői meghallgatáson Costel Alexe környezetvédelmi, Florn Cîțu pénzügyminiszter-jelölt és Marcel Vela belügyminiszter-jelölt kaptak elutasító véleményezést, a védelmi tárca vezetésére javasolt Ionel Ciucă kinevezését támogatta az illetékes szakbizottság. A szakbizottsági szavazás azonban csak konzultatív jellegű.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. február 18., 19:26
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Hát néztem a hírekben és hányingerem lett attól amit láttam.Ezek csúfot űznek az országból, az emberekből, saját magukból.Tiszta kutyakomédia az egész, Caragiale eposzt tudott volna írni a viselkedésükből és hozzaállásukból.Szégyellem magam helyettük is, hogy ilyen országban élek ahol mintha a socolai zárt intézményből szabadították volna el a politikusokat.Ennyire nem lehet megalázni egy országot, az embereket és ezek után milyen jogon várják el, hogy megszavazzák őket? Mert én ilyen képviselőket nem tudok választani, az Isten is megverne.Pedig próbálom magam „vigasztalni” az ősi kínai mondással, hogy minden országnak olyan császára van amilyent megérdemel, de valahogy csak az epe keserűsége gyűl a szájamban és arra gondolok ezek fognak majd nekem jólétet hozni, ezekért kell majd nekem 70 éves koromig dolgozni és ezek fogják a speciális juttatásokat megkapni …