Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jövő tanévtől ingyenessé válik a közszállítás a diákok számára

Jövő tanévtől ingyenessé válik a közszállítás a diákok számára Románia

Jövő tanévtől ingyen, ellenőrző-könyveik felmutatásával utazhatnak a közszállítási eszközökön a diákok – számol be a Marosvásárhelyi Rádió. A kedvezményt a Diákok Országos Tanácsa és a Konstancai Diákok Egyesülete kérte az Oktatási Minisztériumtól.

Hirdetés
Hirdetés

A tanügyminiszter tanácsosa, Radu Pietrariu hangsúlyozta, fontos az, hogy az ingázó diákoknak ne kelljen fizetniük az iskolába jutásért, így ott ahol nincs államilag támogatott közszállítás, a magán cégekkel kössenek erre vonatkozó megállapodást.

Az ingyen utazást jelenleg bérlethez kötik, amelynek igénylése időnként elég nehézkesen működik. A rendszer egyszerűsítéséhez szükséges tehát egy ezt szabályozó kormányrendelet.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 21., 15:29
    ÉRTÉKELÉS: 32

    Reméljük akkor állami cégek, polgármesteri hivatalok vállalják fel a szállítást, mert pár éve X cég minden diáknak kiosztotta a felfújt bérletet ha igényelték, ha NEM mégsem köttek meg 1et sem! Most is igazi szappanópera ami Kézdin a diákok szállításával kapcsolatosan zajlik, mégsem történt ezidáig előrelépés pedig eltelt 1 hét az iskolából!😁😉😎
    Hajrá igazgatók, szülők és diákok!
    Ps. A Hirmondó is közölhetne 1 rövid cikket a kézdivásárhelyi közszállításról, ha mer/ha szabad!😉

  • User
    Dátum: 2020. január 22., 8:31
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Januar elejen, figyelmeztetes nelkul egy szallito vallalkozas felmondta a diakok szallitasat Also es Felso Lemhenybol. A szulok erdeklodtek, se csak igeretek. Mindenki oldja meg ahogy tudja. Tele van a ciponk igeretekkel.Kozben jon egy masik vallalkozas es osszevonja a gyerekek szallitasat a bereckiekkel, martonosiakkal.El lehet kepzelni hanyan utaznak.Koszonjuk.

  • User
    Dátum: 2020. január 22., 9:48
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Biza azt is lehetne vizsgálni, hogy miért kell egész hónapra megvenni a bérletet, ha pld. vakáció van, és nem teljes a hónap.Én csodálkozom, hogy a sok székely Kézdi környékén ezt tűri!!!

  • User
    Dátum: 2020. január 22., 19:33
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Én azt sem értem, hogy ha az embernek egy hétig van dolga valahol és bérletet szeretne váltani mert így olcsóbb miért csak igazolás felmutatásával tud vásárolni? És mit igazoljon ha például nyugdíjas? Azt hogy mindennap dolga van a városban egy hétig? (Például kezelésre jár).Egyszerűen miért nem vásárolhat egy hetes bérletet? A másik ami számomra logikátlan, ha a bérlet egy hónapra X összeg akkor a hetes bérlet miért nem ennek az egy negyede, ahogy a logika meg a matematika megkívánná.És hétvégén miért nem érvényes a bérlet? Kíváncsi vagyok hogy ( nem ) fogják megoldani a diákok ingyen utaztatását a jövő tanévtől … Én szívből drukkolok, hogy sikerüljön ingyen utazniuk!