Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Johannis: Románia államadós-besorolásának romlását a korábbi kormányok okozták

Johannis: Románia államadós-besorolásának romlását a korábbi kormányok okozták Románia

A korábbi kormányok által helytelenül összeállított költségvetés okozta azt, hogy a Standard and Poor’s (S&P) nemzetközi hitelminősítő stabilról negatívra rontotta Románia államadós-besorolásának kilátásait – jelentette ki csütörtökön Brüsszelben az Európai Tanács ülése előtt Klaus Johannis államfő.

Hirdetés
Hirdetés

Johannis szerint a hitelminősítő indoklásából világosan kiderül, hogy nem a mostani, hanem a korábbi kormányok által eszközölt túlzott kiadások és a rossz költségvetés miatt minősítették vissza az országot. Véleménye szerint a 2020-as „szolid költségvetés”, valamint a „megfelelő pénzügyi magatartás” javulást eredményez majd.

Az államfő meglátása szerint a közember szempontjából ‘nem lesz mérhető’ a hatás, de az előfordulhat, hogy „gondolkodóba ejtsen” befektetőket, hogy Romániába hozzák-e a pénzüket vagy sem, és a nemzetközi piacok kamatjaira is lehet „kevés hatása”.

A Standard and Poor’s nemzetközi hitelminősítő az államháztartási hiány növekedése miatt stabilról negatívra rontotta szerdán Románia államadós-besorolásának kilátásait, ugyanakkor megerősítette „BBB mínusz/A-3” szintű besorolását a hosszú és rövid futamidejű adósságok esetében helyi pénznemben és devizában.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 13., 18:48
    ÉRTÉKELÉS: 2

    5 éve ro mánia elnőke a korcs fizikus, miért lőjjük újra le Ceausescut?! Ennyi év alatt korrupció, gyilkosságok stb végett Ili escut, Bãs escut sem csukatta le!😉