Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Házibeteg-gondozás Kézdin

Házibeteg-gondozás Kézdin Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy után Kézdivásárhelyen is beindul a Kovászna Megyei Vöröskereszt házibeteg-gondozási szolgáltatása. A segélyszervezet önerőből végzi a tevékenységet, de remélik, hogy támogatók is kerülnek.

Hirdetés
Hirdetés

Az új tevékenységről Pap Adolf, a Vöröskereszt háromszéki szervezetének az igazgatója számolt be tegnap a sajtónak. A megyeszékhelyen immár 28 éve zajlik effajta tevékenység, jellegzetessége, hogy a beteg, a rászoruló vagy az idős személy személyre szabott szolgáltatásban részesül, Sepsiszentgyörgyön jelenleg 9 ápoló foglalkozik ezzel, átlagosan húsz személyt tudnak ellátni havonta. „Fontos tudni, hogy olyan személy is van, akit 15 éve gondozunk napi rendszerességgel” – fejtette ki a Kovászna Megyei Vöröskereszt igazgatója.

„A lényege, hogy naponta akár többször is felkeressük a rászoruló(ka)t, a tevékenység a bevásárlástól az ételkészítésig, az etetéstől a pelenkázásig terjed, szinte minden napi teendő bene foglaltatik. Jó tudni, hogy a rászorulóval először a szolgáltatáskoordinátor veszi végig a problémákat, amik alapján kidolgozzák a gondozási tervet” – mondotta az igazgató.

Pap Adolftól megtudtuk, hogy Kézdivásárhelyen egyelőre két személy fog ezzel a szolgáltatással foglalkozni, hiszen semmilyen támogatás nem áll a rendelkezésükre, teljes egészében a Vöröskereszt vállalta fel, de bíznak benne, hogy az illetékesek a szervezeten keresztül ily módon is felkarolják a rászorulókat.

Jelentkezni a Vöröskereszt Ady Endre utcabeli székhelyén (a volt pékség mellett) lehet, az első előnyt élvez elv alapján szolgálják ki az embereket, illetve a szabad órák függvényében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások