Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Botrány az öregotthonban

Botrány az öregotthonban Kovászna megye

A román rádióból indult a hír, amely szerint a kézdivásárhelyi Zenóbia Idősek Otthonában annyira elhanyagolták egy 81 éves gondozottjukat, hogy amikor a helyi kórházba szállították, már nem tudták megmenteni az életét. Az otthon vezetősége cáfolja a vádakat.

Hirdetés
Hirdetés

Az Angliában dolgozó, sepsiszentgyörgyi nő azért fordult a nyilvánossághoz, mert állítása szerint az édesanyjával embertelenül bántak az otthonban. Elmondása szerint a rendszeresen befizetett havi díjról soha nem kapott bizonylatot, ugyanakkor az is bántotta, amiért az otthonban egy idő után elvették az édesanyja telefonját, arra hivatkozva, hogy az kihívta a rendőrséget, mert a szobatársa nem hagyta aludni.

A végső felháborodást az okozta, amikor november 26-án az otthonból az édesanyját mentővel a sürgősségre szállították, ahol elhunyt, és ahová értesülése szerint dehidratált állapotban, alultápláltan, mosdatlanul került a kórházba. Belső információkból tudjuk, hogy a beteget délután hat körül szállították be, nagyon alacsony volt a vérnyomása, súlyos szívelégtelenséggel küzdött, és hiába próbálták megmenteni, egy órán belül elhunyt. Kelemen András kórházszóvivő mindebből csupán annyit erősített meg, hogy a beteg súlyos állapotban került a sürgősségre.

Az idősek otthonát vezető Szabó Jolán cáfolta az ellene és az intézmény ellen felhozott vádakat. Hangsúlyozta: a panaszos, aki külföldön él, olyan szinten nem foglalkozott az édesanyjával, hogy még azt sem tudta, honnan került az otthonba, mert Szentgyörgyöt mond a médiába, holott Csíkból került oda, egy kórházi kezelést követően, mert odahaza elesett, és a bordája átszúrta a tüdejét. Az idősotthonba a lánya egy ismerősén keresztül helyeztette el idén februárban.

Szabó Jolán papírokkal bizonyította igazát: megmutatta a számlákat, megjegyezve, hogy a panaszos azon kifizetésekről kért tőle számlát, amelyet bankon keresztül fizetett, és amiről a bank ad bizonylatot.

Szintén papírokkal igazolta az idős asszony betegségét, többek között demenciában szenvedett, és légzési elégtelenséggel küzdött.

Mint mondta, valóban elvették az idős nő telefonját, de nem rossz szándékkal, hanem azért, mert nem akartak büntetést kapni egy mentálisan labilis személy miatt a rendőrségtől, a 112-es szám indokolatlan hívogatásáért.

A dehidratáltság azért lehetett, mert az asszony betegsége miatt vesztette a vizet, viszont az, hogy nem etették, vagy mosdatták volna, súlyos rágalom, fakadt ki az igazgatónő. Papírokkal igazolta, hogy naponta 3-szor étkeztetik a bentlakókat, és többször is mosdatják őket.

A hír miatt egyébként szerdán ellenőrzést tartott az otthonban a tisztiorvosi szolgálat és az Egészségügyi Minisztérium küldöttsége.

Szabó Jolán kiemelte: semmi olyan hibát nem találtak, ami az ügyhöz köthető, vagy amiért büntethetőek lettek volna. Szerinte a panaszos pénzt akar az intézménytől, azért terjesztette rossz hírét, és fontolgatják, hogy az intézmény nevében perbe fogják a nőt rágalmazásért.

A 2015-ben alakult, a Zenóbia Egyesület keretében működő otthonban jelenleg 40 idős tartózkodik, akikről 22 ápoló gondoskodik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 13., 6:11
    ÉRTÉKELÉS: 183

    Nem botrány, hanem tragédia. Tragédia az, hogy üzletággá fejlődött a magára maradt idősek gondozása. Tragédia, hogy ezeket az idős embereket pontosan azok hagyják magukra, akik az életüket köszönhetik nekik: a gyermekeik. Tragédia az is, hogy a panaszos úgy gondolja, hazaküldte a pénzt, a többi nem az ő felelőssége. Tragédia, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, egy eset, ami sajtónyilvánosságot kapott, s egy ilyen buta címet, hogy botrány. Ez egy ember története, aki életet adott, s aki egyedül, ilyen méltatlan körülmények közt távozik a világból. Mindeközben pedig ez egy egész generáció története, akiknek a gyermekei nem érzik magukat felelősnek azokért, akiktől az életüket kapták. Ez egy ország története, botránya, tragédiája.

  • User
    Dátum: 2019. december 13., 7:04
    ÉRTÉKELÉS: 93

    Szerintem tobb Ezen kilometerrol nagyon konnyu itelkezni de a leanya ha meg azt sem tudta hogy honan vittek be az edesanjat vagy ennyi ido alatt nem volt ideje meglatogatni akkor en helyette elbujnek es nem itelkeznek, hanem inkabb koszonetet mondanek a torodesert es a gondoz

  • User
    Dátum: 2019. december 13., 8:48
    ÉRTÉKELÉS: 32

    Igen, es 2015 ota az ide beutalt oregek egy epitotelepen laknak, mert azota folynak a felujitasi munkalatok, amiota megnyitottak ezt az intezmenyt. Hogy lehet igy oregotthont mukodtetni ,es fokeppen ki adott erre engedelyt, a volt szeszgyar udvaran, egy megnyitasakor lerobbant epuletben, ahol meg megfelelo udvar sincsen egy park es padok kialakitasara. Az epuletben azota is folynak a felujitasi munkalatok. En nem tudom, hogy milyen kontroll jart ott, de a Jo Istent arra kerem, hogy en soha ne keruljek oda, es masokat is arra biztatok, hogy buzgon imadkozzanak azert, hogy oda soha ne keruljenek. A kontroll azt is meg kellett volna nezze, hogy hanyan haltak meg az intezmeny megnyitasa ota. Ezt az intezmenyt a helyi maffia mukodteti, maskeppen nem kaphatott volna mukodesi engedelyt !

    • User
      Dátum: 2019. december 14., 21:36
      ÉRTÉKELÉS: 9

      Lehet itélkezni,de hagyjuk aJo Istenre.Az az ember aki soha nem ápolta szüleit,nem is tudja milyen nagy felelőség.Biztosan,hogy a gondozok becsületesen ápolják,és még valami !kivannak téve mindenféle veszélynek.Kivánok nagyon sok erőt egészséget,kitartást.

    • User
      Dátum: 2019. december 18., 20:41
      ÉRTÉKELÉS: -9

      A névtelen kommentelőnek, és a nagy imádkozó Annonimusnak azt kívánom hogy kerüljön a ” helyi maffia” kezébe! Milyen székely emberek vagyunk mi, hogy örvendünk ha szúrhatjuk egymást. Mit potoltal oda te ? Tudod milyen összeg van oda befektetve? Irigy kutya! Adja a jó Isten, hogy te haladj jobban és gyorsabban! Lehetőleg lefele! 😚

  • User
    Dátum: 2019. december 13., 8:59
    ÉRTÉKELÉS: 42

    Hát köszönöm szépen, azt otthonnak nem mondanám, ami ott van. Az ember nem tud olyankor menni, hogy bűz ne legyen. Más idősotthonokban erre figyelnek.

  • User
    Dátum: 2019. december 13., 9:12
    ÉRTÉKELÉS: 56

    az igaz,hogy sok hozzátartozó teljesen lemond az öreg gondozottról és teljesen a pénzre bizza a gondoskodást.meggyôôdésem,hogy a dolgok nen jutottak volna idáig,ha az illetô hölgy legalább megbízott által látogatta volna az anyját és rendszeresen kért volna tájékoztatást az anyja állapotáról.A távolból lehet vádaskodni,de nem biztos,hogy jogosan.

  • User
    Dátum: 2019. december 13., 10:09
    ÉRTÉKELÉS: 59

    A kedves igazgató nő,papírral igazolja a napi 3(három) étkezést? Könnyü így. Nejem korházi éllátását is igazolták papírral.2400 lej és valami bani volt / 5 nap. A menü : Reggeli,fél száradt franzela(egész napra) egy falás vaj,2 szelet párizsi. Ebég : valami átlátszó lé,valami zöldségekkel,bő vegetával. Főfogás . Na itt volt egyszer kis csirke comb,pürének keresztelt valamivel. És vacsora? Azt nem tudom,mert este nem jártam be,viszont a nejem sem járt ki enni,mivel ágyban volt. Tehát ,ha az önök intézménye is így müködik,akkor kezdem sajnálni az ott élő embereket. Ügyesen lakatot kellene vetni az egész épületre,hála az istennek ,csak kivűlről ismerem az épületet. De hallani lehet pletykát eleget,viszont lassan 10 emberből,8 ember ugyanazt mondja,és ez már nem pletyka kedves igazgatónéni. Perelni is lehet,megvan az embernek a joga,de ha nincs takargatni valója,akkor nem akadt volna ennyire ki egy ügy miatt. Ha önnek/önöknek van igazuk,legyen. Halottat vissza hozni már úgysem lehet,legyen az akárki.

  • User
    Dátum: 2019. december 13., 11:07
    ÉRTÉKELÉS: 90

    Az, hogy valaki látogatja-e az édesanyját az öregotthonban, egy dolog, és hogy milyen állapotok uralkodnak az öregotthonban, megint más dolog. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Elviselhetetlen bűz, alultápláltság még nem lesz attól, ha valakinek a lánya Angliában él, és egyébként fizeti az egyáltalán nem kevés havi díjat az ellátásért. A szülőt általában azért teszik öregotthonba, mert a hozzátartozói nem tudnak/ne akarnak vele foglalkozni. Az öregotthonnak azért a pénzért tisztességes, emberséges, idős korhoz méltó körülményeket kell biztosítania. Az igazgatónő miért lett rosszul ellenőrzéskor, ha minden rendben van nála???

  • User
    Dátum: 2019. december 13., 12:42
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Szorongás tölt el az eset kapcsán. Számokban élne a nemzet? Majdnem mind megöregedünk és majdnem mind tisztes öregkorrol álmondunk. Óvjon minket az ég, mert az emberek túlkönyvelik a világuk.

  • User
    Dátum: 2019. december 13., 12:44
    ÉRTÉKELÉS: 17

    Lehetséges , hogy a Zenóbia Idősek Otthona nem egyenlő az Angliai esetleg a Svájci idősek otthonával , – de ne távolból itélkezzen édesanyja ápolásáról , hanem maga ápolta volna mint annak idején édesanyja – egy gyermeki ölelés többet ér mint a távolból küldött pénz.

  • User
    Dátum: 2019. december 13., 18:36
    ÉRTÉKELÉS: 22

    Lakat alá kellett volna az egész intezményt zárni már 2015 decemberében, meg sem szabadott volna nyílnia. A szándék, hogy az elöregedő közössegünket ilyen formán segítsük, szép… de itt nagyon nem erről van szó, hanem arról hogy az öregotthon igazgatója, hogyan tudjon meggazdagodni az olyan hiszékeny és kiszolgáltatott emberek által akik hatamas összegek befizetésével abban reménykednek, hogy kifogastalan ellátasban részesülnek a hozzátartozóik. (Megjegyeznél, hogy az összeg az átlagos nyugdíjas pénzének többszöröse meg az ilyen- olyan pluszköltségek) Kritikán aluli ami ott bent folyik. Az öregotthon megnevezés messze áll a valóságtól én a „láger” kifejezést használnám (egymásba nyíló több ágyas szobák, még egy tisztességes udvara sincs, a látogatókat az előszoba- ebedlő- társalgóban fogadják, majd az igazgatói-konyha-raktárba irányítják, az öregek a saját tvjükkel kell beköltözzenek, mert más programot nem biztosítanak, allandó szaggal tarkítva stb). Mikor láttam a körülményeket, felfogadtam, hogy masképpen oldom meg szeretteim támogatasát ebben a nehéz életszakaszban. Egyetlen pozítivum az ápolók kedvessége, türelme.

  • User
    Dátum: 2019. december 13., 20:52
    ÉRTÉKELÉS: -5

    Tisztelt hölgy , nem ismerem önt de nem adok igazat mert az anyukám nagyon sokat volt ott és nagyon megvoltam elégedve az intèzetel ,és az anyukám is demencialis volt az nem lehet elmondani mijen nehéz betegség ,,nemkinlodot vele ugy eeeee de köszönöm nemkèrek ebböl

  • User
    Dátum: 2019. december 13., 22:17
    ÉRTÉKELÉS: 14

    Szégyeljék magukat egy ismerősöm is mesélte,hogy rosszul bántak az édesapjával az otthonban!! Egy demenciás beteg nem tudja felhivni a rendőrséget!!!!

  • User
    Dátum: 2019. december 13., 22:13
    ÉRTÉKELÉS: -1

    már ahogy olvasni kezdtem arra gondoltam hogy a néni kislánya csak beakart kavarni az intézetnek ő kéne szégyelje magát nem hogy meg pellengérre teszi hogy milyen csemete ezzel magát minősíti

  • User
    Dátum: 2019. december 14., 0:47
    ÉRTÉKELÉS: 13

    Most divat lett àtlagosan minden idős emberre demenciàt àllapitanak meg ha azon idősek ,koruk miatt màr nem eléggé élénk a felfogàsuk felejtenek picit , vagy alzheimer korra fogjàk, vagy parkinsonra ,sajnos nem lehet tudni mi van a hàttereben ennek a sok hazugsàgnak ki mit nyer !??de a legtőbb idős betegeket meg a korhazakban is egyenesen akkarmilyen betegseggel màr egyensen a neurologiàra utaljàk legtőbbjüket !!!még ha nem is oda kellenne !!sajnos jol csinàlljàk!!hogy mi kivülàllok nem tudjuk bizonyitani ami ott torténik bennt főleg a kezelésre értem !!én amit végig néztem egyszer az felhaboritó !!Es mindenre csak annyit mondhatunk sajnos! Ez a mocsok rendszer!bizonyitekok nélkül !leàllitani mar lehetetlen !

  • User
    Dátum: 2019. december 14., 11:30
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Hát én is ismeretem egy idős nénit aki ott volt és sajnos sok minden igaz !Papiron bizonyíték lehet hogy volt ételük de nem biztos megtudták enni mivel nem etették meg ! Egy idős ember sok figyelmet ,törődést ,türelmet igényel ! Tapasztalatbol mondom mivel én kettőt gondoztam egyszerre!Sajnálom nem perelni kéne hanem változtatni a körülményeken!

  • User
    Dátum: 2019. december 14., 15:49
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Mi noverEmmel ketten edesanyamot harom ev es hat holnapot rendeztuk anyosomot ket evet most aposomot ot is mindjart ket eve gondozom de soha eszembe se jutna oregotthonba adni ugy gondozom hogy gyermeki kotelesegem ezt meg teni

  • User
    Dátum: 2019. december 15., 8:06
    ÉRTÉKELÉS: -4

    Nem luxus szalloda az biztos , de hogy nincs etkeztetes ,takarítas tisztalkodás ez sujos rágalom . Volt alkalmam megismerni az othont es Joli munkáját az rágalmazza aki jobban tudja vegezni . Vannak luxus öregothonok oda kelett volna vigye a kedves édesanyját ki nyilott volna a szeme a kedves sértetnek . Ha az othoni gondozást nem tudjuk megoldani ne komentáljunk .. Joli es a gondozók is a betegek szájaba adjak az etelt a Kézdivásárhelyi kórház sem leányállom irigyek az othonra mindig komentalnak mikor beteg kerül be az othonbol . Az ultolsó vitamint perfuziohoz a szert mindent megkelett vegyünk lekötözve tartják a beteget etelt hadd ne komentaljam . Az itélkezik aki be kene fogja a szájat . Lehet 1000 euros othont valasztani de garancia nincs ra , hogy a körülmények megfelelőbbek az biztos de a kedvesség a szeretet ami Jolinál van soha nem fog megjelenii a luxus othonokba!!!!!

    • User
      Dátum: 2019. december 16., 20:57
      ÉRTÉKELÉS: 10

      Nem tudom, hogy mi van ott, de , hogy szeretet és torodes nincs az biztos. A korhazba kerult beteg fel ha kozelitenek hozza, keri , hogy ne verjek meg , ne kossek meg. Tiz fele nyugtatot kap, nem lehet vele beszélni, ki van szaradva, ugy eszik mint a farkas, meg vannak merevedve a vegtagjai, akkora sebek vannak rajta, hogy kilognak a csontjai.Meglehet nezni! Meg ezek utan is dicseri az igazgatot?Nem felnek az Istentol?Ez a halal eloszobaja, ahol 2500 lej a beugro, mert ugymond megkell venni az agyat. Hol van a polgarmester, a varosi tanacs? Ki ad engedelyt Auswitzre?

  • User
    Dátum: 2019. december 15., 8:09
    ÉRTÉKELÉS: -8

    Nem botrany nem tragedia az oreg otthonban tortent reklamacion mert amig 40 benfekvo beteg hozzatartozoja meg van elegedve az ottani korulmenyekel akkor mas szemelyek ne elegedetlenkedjenek!
    A kapott adomanyokbol a Wegener Alapitvanytol a vezetossek probalja megoldani a bentlalok korulmennyeit

  • User
    Dátum: 2019. december 15., 8:03
    ÉRTÉKELÉS: 14

    A lelkiismeret indíttatása kell,hogy vezesse az ott dolgozo embereket !! Ha ez van ,senki előtt nem kell szegyenkezniuk !!!! Kellemes ünnepeket kívánok az ott dolgozóknak és a bentlakóknak egyaránt !!!

  • User
    Dátum: 2019. december 16., 7:38
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Hát a tisztálkodás fontos de nővér hiány miát van A beteg nem eszik hát nem eszik majd eszik ha megéhezik. De a szeretei látogassak sűrűbben mert könnyű fizetni és a betegnek szenvedni
    . Egy hibás nincs csak kettő, jobb az odofiles az othon részéről.

    • User
      Dátum: 2019. december 18., 19:58
      ÉRTÉKELÉS: -2

      Ilyenek az emberek nem megkoszonik ha vki vmi jot csinal azokert az oregekert akiket vmilyen okbol nem tud gondozni a csaladjuk hanem keresik a hibat! Lassuk hany nagyszaju nagyokosnak jutott eszebe hogy segitsen ??yMegragalmazni vkit aki lelkiismeretesen vegzi a munkajat (22 emberrel karoltve) konnyu ezt nevezzem embersegnek!Kivancsi lennek hany nagyszaju kritikus tudna helytallni az igazgatono helyebe !Gratulalok sokan nem is tudjak mirol beszelnek de vadaskodnak!

  • User
    Dátum: 2019. december 19., 9:23
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Koszonom a” jokivansagaidat”. Ebbol is latszik, hogy milyen emberek mukodtetik ezt az oregotthont. Es kepzeld el ,nem tudom, hogy milyen osszeg van oda befektetve. Hat arra kerlek, hogy mondd el te ! Es azt is mondd el, hogy ez az osszeg ugy jott letre, hogy a lerobbant epuletben megnyitottad az oregotthont es az oda befekvo oregek penzen elkezdted lassacskan javitani a lepukkant es oregotthonra egyaltalan nem alkalmas epuletet. Tehat meg egyszer megkerdem, ki adott erre neked engedelyt ? Es egyaltalan ne fenyegetozzel a helyi maffiaval ,mert ha gondolod en megmutatom neked, hogy naluknal erosebb maffia letezik ebben az orszagban, akkor majd megtudod, hogy milyen az az ut, amit nekem kivantal. Tudod az melyen haladni fogsz, ugy ahogyan nekem kivantad: gyorsan es lefele !

  • User
    Dátum: 2019. december 20., 16:47
    ÉRTÉKELÉS: 6

    En ugy gondolom, mikor valaki tisztaban lesz azzal, hogy szeretett edesanyja haldoklik, akkor eloszor megprobalja megis meghoszabbitani annak eletet. Keresi a gyogyulas alternativajat, surubben latogatja- merthogy eppen az lebeg elotte, hogy napok/ hetek kerdese es mar soha tobbe nem lathatja. Viszont mikor nem erezzuk at a helyzet sulyossagat, elofordulhat, hogy a ” hirtelen” halaleset megvisel. Vadolni kezdunk. Magam, a gondozot, az orvost, az alarki mast, akinek koze lehetett hozza. ” biztosan nem gondoztak jol, en jobban gondoztam volna”. Szoktak mondani, hogy gyereket az tud nevelni, akinek nincs. Szerintem ez az idosek gondozasaval is hasonloan van: az tudja igazan , hogy kene, aki nem csinalja. Az elmelet, hogy hogyan kene…
    Sokszor csodalkoztam el azon, hogyan tortenhet, hogy az emberek nem mennek oda oregedo/ haldoklo szeretteikhez, mert nincs erejuk/ idejuk/ penzuk, de mikor meghal, elmennek a temetesre, mint ” utolso talalkozasra”- csakhogy ez az utolso utani.
    Szivbol kivanom, hogy ez a holgy, feltudja dolgozni es eltudja fogadni, hogy az edesanyja tobbe nincs, es kis ido tavlatabol realisan tudjon visszatekinteni a tortentekre.
    Az idosotthon valoban nem egy luxusszallo. En is szebb lakasra vagyom. De azt is tudni kell, hogy ezek az idosek nem a szep lakasert/ udvarert vannnak ott, hanem mert 24oras felugyeletre/ ellatasra szorulnak.
    Az, hogy nem etettek vagy gondoztak volna… nekem meredek allitas.
    Ha valaki figyelte, az idosotthon sokat fejlodott az elmult idokben. Az uj resze igenis jol nez ki belulrol. Az, hogy kivul vakolatlan, azthiszem ez zavarja legkevesbe az idoseket. En ugy latom, ez az otthon nemszandekszik meg ilyen szinten sem maradni, hanem folyamatosan fejlodik.
    Az idosek egy jo resze mar ki sem tud jarni a hazbol. Elofordul hogy pokhalos falak, poros szekrenyek veszik korul, vagy roszabb esetben mar peneszes falak, es az etelmaradekot sincs ki elpakolja. Nem az a mama kerul be az otthonba, aki meg sut a dedunokainak is, henem aki nem kepes ellatni magat.
    En tudok idos nenit, aki bar szep udvara van, nem tud kijarni. A kis lakasat nem tudja takaritani, elveszi es elmajszolja az etelet,amit odavisznek neki, naponta egyszer vagy ketszer. Aztan ul a maganyban es nezi az ablakot. Feltetelezem a neninek az idosotthonban jobb lenne. Valoszinu, hogy sokat panaszkodna: faj a laba/hata, nyomja az agy, azt az etelt nem szereti… persze , hogy sokat panaszkodna. Mert legalabb van kinek. Ha egy idoset magara hagyunk 3dik emeleti lakasaban, nem azert nem panaszkodik, mert olyan jo, hanem esetleg meg egy gondozo se jon- megy a szobajaba, akinek moroghatna, hogy mi nem tetszik. Es sokminden nemtetszik… enis azt szeretem amit en csinalok, csak en meg megtudom csinalni. Nagyon nehez feldolgozni, mikor mar mas kell mindent .egcsinaljon helyettunk. Ki az, aki tisztanak erezne magat, ha mar nem tudja o maga atsurolni a testenek minden hajlatat?! Mindket felnek nehez.
    Ha a szukseg megkivanja, szerintem inkabb helyezzek idosotthonba az emberek szeretteiket. Mert van, hogy nincs mas ut. De tamogatni kell az intezmenyt is es nem tamadni. Tamogatni azzal, hogy meglatogassik, hogy kerdezunk, elmondjuk eszreveteleinket, megkerdezzunk mivel segitsunk. Nem anyagira gondolok, hanem jo szora. Hogy a csaladtagjai is tudjak elmondani annak az idosnek, hogy miert jo neki ott, tidjanak segiteni, meglatni a jot ahelyzetben. Azzal nem segitunk neki, ha elmondjuk, hogy milyen rossz helyen van a mama, aztan otthagyjuk.
    Akinek van lehetosege, vigye meg jobb helyre, akinek nincs, az pedig alljon hozza joakarattal.
    szerintem… „rosszat tenni konnyu, jot nehez.”

    • User
      Dátum: 2019. december 21., 16:08
      ÉRTÉKELÉS: 0

      Felháboritó Mennyi rossz indulatú támadás alaptalanul.A városnak szuksége van egy ilyen intézményre.Szégyen gyalázat szaladunk es jelentgetőzünk aoShelyett hogy megnézzük mi a valóság Sok embernek megoldás az otthon .Melegben vannak tiszta ruhájuk van fürösztik etetik és közösségben vannak Rágalom hogy nem adnak számlát Ezeket az időseket látogatnik kell mert szeretetre van szukségük .Az ott dolgozók lelkiismeretesek és odafigyelnek minden emberre
      s

      • User
        Dátum: 2019. december 23., 15:00
        ÉRTÉKELÉS: 4

        Nekem a noverem ott volt 2 evet Sajnos meghalt de nem azert mert nem gondoztak hanem beteg
        volt Nehogy valaki azt gondolja hogy ebbol meg lehet gazdagodni. Semmi segitseget nem kap es eppen ezert lassan haladnak a munkalatokkal .iBe lehet zaratni de mi van helyette A varosi vezetes
        nem oldja meg idosek problemajat .Csak az vegye igenybe az otthont aki valoban ra van szorulva .A
        rossz indulatu komment elok maradjanak tavol .A jelentgeto holgy valoszinu ugy tudott elmenni Angliaba hogy a mamat Bedugta az otthonba Lehet budosseg van de amikor 2 ,3 beteget tisztaba tesznek nem lehet jo illat meg otthon sem .