Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

8,2 millió euró támogatást kap Románia az Európai Unió Szolidaritási Alapjából

8,2 millió euró támogatást kap Románia az Európai Unió Szolidaritási Alapjából Gazdaság

8,2 millió eurós segélyt kap Románia az Európai Unió (EU) Szolidaritási Alapjából a tavaly nyáron az ország északkeleti részét sújtó árvíz okozta károk helyreállítására. A határozatot szerdai ülésén hagyta jóvá az Európai Parlament (EP).

Hirdetés
Hirdetés

Az EP összesen 293,5 millió euró összegű segélyt folyósít a Szolidaritási Alapból Romániának, Olaszországnak és Ausztriának.

A legnagyobb összeget, 277,2 millió eurót, Olaszország kapja, ahol 2018 októberében és novemberében a régiók nagy részét ismétlődő esőzések és erős szél sújtotta, amely áradásokat és földcsuszamlásokat okozott. Ausztria 8,1 millió eurós támogatásban részesül, a pénzt szintén a szélsőséges időjárás okozta károk helyreállítására kell fordítania.

A tervezetet 645 támogató, 18 ellenszavazattal, 30 tartózkodás mellett fogadta el az EP, miután szeptember 3-án a költségvetési bizottság is jóváhagyta azt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. szeptember 18., 21:16
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Amig én munkába járok és előrébb tolom az ország szekerét addig a semmirekellő haszonlesők pályáztak😤 A bérletesek környékén minden kerten ott a cégér 50.000€ról! Aki melózik az mikor fog normális fizetést kapni?!