Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Különleges zebracsikót fotóztak

Különleges zebracsikót fotóztak Külföld

Először a fotós sem értette, mit lát. A kenyai Masai Mara Nemzeti Rezervátum különleges fotót töltött fel a Facebook-oldalára. Sikerült lefényképezniük egy ritka mintázatú zebracsikót. Ez a zebra ugyanis nem fekete-fehér csíkos, hanem barna alapon fehér pöttyös. 

Hirdetés
Hirdetés

A fotós, aki lencsevégre kapta a kis állatot, először nem is értette, mit lát, azt hitte, ez valamilyen festés az állat szőrén. A zebracsikót Tirának nevezték el, és a képen alig egyhetes, a pöttyöket pedig a melanintermelés rendellenessége okozza. A melanizmus lényege, hogy több sötét pigment halmozódik fel, amitől a szőr is sötétebbé válik.

A tudósok jelenleg úgy gondolják, a zebracsíkok célja a böglyök távoltartása, ezért Tirát valószínűleg többször fogják megcsípni. Az IFL Science szerint így az oroszlánok és a hiénák is könnyebben észreveszik majd. 

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. szeptember 18., 13:13
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Nem – e egy korábbi zebrafajtára való visszautalás jelentkezett? Nekünk nyelvtanilag lesz egy kis gondunk vele. Talán egyes számban is zebrák lesznek, akkor a többes szám zebrákokká válik?

  • User
    Dátum: 2019. szeptember 18., 23:11
    ÉRTÉKELÉS: 2

    A 13:13 komentre nem értek egyet adó fajankónak üzenem, hogy egy bunkó, ha ezt sem érti. Szégyellje magát. Az ilyenek már elhúzhatnának innen. Talán a szerkesztőség ezeknek az akadékosoknak szurkol?