Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dan Barna első államelnöki intézkedése az lenne, hogy feloszlatná a parlamentet

Dan Barna első államelnöki intézkedése az lenne, hogy feloszlatná a parlamentet Románia

Szeretné, ha Románia elnökeként az lehetne az első intézkedése, hogy feloszlatja a jelenlegi parlamentet – mondta Craiován Dan Barna, az USR PLUS választási koalíció államfőjelöltje. Barna 2020 február-márciusára előrehozott választásokat írna ki.

Hirdetés
Hirdetés

Barna ismét elmondta, hogy véleménye szerint késlekedés nélkül be kell nyújtani a bizalmatlansági indítványt a Dăncilă-kabinet ellen, és az ellenzéknek minél hamarabb megállapodást kellene aláírni az előrehozott választások érdekében. Ez a megállapodás a bizalmatlansági indítvány sikerét is elősegítené – vélekedett Dan Barna, akinek az elképzelése szerint a paktum nyomán a bizalmatlansági indítvány célba érne, a kormány megbukna, az államfő két miniszterelnököt nevezhetne ki, akiket viszont a parlament a megállapodás alapján elutasítana. Lévén, hogy mandátuma utolsó félévében van, Iohannis államfő nem oszlathatja fel a parlamentet, ‘de szeretném, ha első intézkedésem Románia elnökeként éppen az lehetne, hogy feloszlatom a parlamentet, és február-márciusban előrehozott választásokat tarthatnánk’ – mondta az USR PLUS jelöltje.

Barna szerint az előrehozott választások után Romániának egy legitim, a mostani társadalmi valóságot tükröző kormánya lehetne, a PSD ugyanis már nem valós opció a választópolgárok szemében.

Az USR PLUS államfőjelöltjének támogatására eddig 380.000 aláírás gyűlt össze, ez majdnem a duplája a törvény által előírt számnak – jelentette ki Craiován Dan Barna, hozzátéve, hogy szeptember 20-án fogja benyújtani államfőjelölti iratcsomóját a Központi Választási Irodához. Hétvégén az Amerikai Egyesült Államokba utazik az Európai Politikákat Elemző Központ (CEPA) évente megrendezett fórumára – mondta még Barna.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások